GeriMutfak Tüyoları MASTERCHEF SAZAN DOLMASI TARİFİ: Sazan dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte püf noktaları...
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

MASTERCHEF SAZAN DOLMASI TARİFİ: Sazan dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte püf noktaları...

MASTERCHEF SAZAN DOLMASI TARİFİ: Sazan dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte püf noktaları...

Isparta Eğirdir yöresine ait sazan dolması MasterChef programı ile aranan tariflerden biri oldu. İç pilavı ile muhteşem bir lezzet olan sazan dolması kışa hazırlandığımız bu aylarda akşam yemeği için harika bir alternatif. Peki, sazan dolması nasıl yapılır? İşte MasterChef sazan dolması tarifi ve malzemeleri...

MasterChef sazan dolması tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Sazan dolması aynı zamanda çapak dolması olarak da biliniyor. Peki, evde sazan dolması nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte sazan dolması tarifi ve adım adım yapılışı...

Sazan Dolması Malzemeleri (6-8 Kişilik)

1 adet 3-4 kg.lık sazan balığı
2 su bardağı bulgur veya pirinç
Birer tutam tarçın, nane, karabiber, kırmızıbiber
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı salça
Yarım su bardağı kuş üzümü
Yarım su bardağı çam fıstığı

Üzeri İçin:

Bir demet maydanoz
1 adet limon
3 adet orta boy domates

SAZAN DOLMASI NASIL YAPILIR?

Sazan balığının derisini pul kalmayacak şekilde tamamen soyun, sırtındaki yüzgeç ve kanatları temizleyin.

Salça, yağ ve baharatlardan oluşturulan sos balığın içine ve dışına tamamen sürün. Balığı 15 dakika beklemeye bırakın.

Yağ tencerede iyice kızartın, varsa balıktan çıkan havyar, yumurta sarısı rengini alıncaya kadar kızartın

Daha sonra baharatlar, bulgur veya pirinç, çam fıstığı ve kuşüzümünü ekleyerek kavurun. 

Su ilave edip demlenmeye bırakın. Hazırlanan bu karışımı balığın içine iyice doldurun ve balığı iğne iplik yardımı ile dikin.

Fırında 2 saat pişirin. Üzerini maydanoz, limon ve domatesle süsleyerek servis edin. Afiyet olsun...

 

False