GeriMutfak Tüyoları MasterChef pırtımpırt tarifi nasıl yapılır, hangi yöreye ait? Pırtımpırt yemeği malzemeleri ve hikayesi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

MasterChef pırtımpırt tarifi nasıl yapılır, hangi yöreye ait? Pırtımpırt yemeği malzemeleri ve hikayesi

MasterChef pırtımpırt tarifi nasıl yapılır, hangi yöreye ait? Pırtımpırt yemeği malzemeleri ve hikayesi

Yöresel lezzetlerimizden pırtımpırt yemeği ya da diğer adıyla 'kirtimburt' günün aranan tarifleri arasında yer alıyor. MasterChef yarışması ile merak edilen pırtımpırt yemeği ilginç adıyla da merak konusu oldu. Peki, pırtımpırt yemeği nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte, MasterChef pırtımpırt tarifi ve yapılışı...

Pırtımpırt, Kayseri'nin Develi ilçesine ait bir ev yemeğidir. Taze asma yapraklarının parçalanıp (pırtılıp) tencerede pişirilmesiyle ortaya çıkan hafif ekşili tat, yemeği diğer yeşil yaprak (ıspanak, pazı) yemeklerinden ayırır.

PIRTIMPIRT YEMEĞİ MALZEMELERİ

300 gram kuzu kuşbaşı

2 çorba kaşığı tereyağı

1 adet kuru soğan

1 su bardağı nohut

Yarım su bardağı buğday

200 gram taze asma yaprağı

Tuz

Servis için:

1 çorba kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı pul biber

PIRTIMPIRT NASIL YAPILIR?

Nohut ve buğdayı bir önceki akşamdan ıslatın.

Tereyağını tencerede eritin.

İçine eti ilave edip suyunu çekene kadar soteleyin.

Bu esnada kuru soğanı yemeklik doğrayın ve etlere ilave edip onları da suyunu çekene kadar kavurun.

Buğday ve nohutları da ilave edin.

Üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin.

Tuzu da ekleyip malzemeler yumuşayana kadar pişirin.

Nohut ve buğdayların pişmesine yakın asma yapraklarını da tencereye ekleyin.

5-10 dakika daha pişirdiğiniz yemeği ocaktan alın.

Servisi için tereyağını kızdırıp içine pul biberi ekleyin ve hafifçe yakın.

Yemeği kaselere bölüştürdükten sonra üzerine biberli tereyağı gezdirip servis edin. Afiyet olsun…

False