GeriMutfak Tüyoları MASTERCHEF MUZLU ROTİ TARİFİ: Tayland mutfağı muzlu roti nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

MASTERCHEF MUZLU ROTİ TARİFİ: Tayland mutfağı muzlu roti nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

MASTERCHEF MUZLU ROTİ TARİFİ: Tayland mutfağı muzlu roti nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Masterchef muzlu roti tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Bir çeşit muzlu krep olan Tayland mutfağı geleneksel yemeklerinden muzlu malzemeleri ile evde pratik bir şekilde kahvaltılarda ve günün her saatinde çayla efsane bir tada dönüşüyor. Peki, muzlu roti nasıl yapılır? İşte Tayland mutfağı muzlu roti tarifi, malzemeleri ve yapımı...

Hint kökenli bir tür muzlu krep olan muzlu roti Taylan mutfağının sevilen lezzetleri arasında yer alıyor. Tavada kızartılarak hazırlanan muzlu roti kızarmış muzuyla eşsiz bir lezzete dönüşüyor. İşte muzlu roti nasıl yapılır merak edenlere, Taylan muzlu roti tarifi ve malzemeleri...

MUZLU ROTI MALZEMELERİ

400 gram un

2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya margarin

3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

4 çay kaşığı karbonat

Bir tutam tuz

2 yemek kaşığı şeker

1 yumurta

4 olgun muz

Çeyrek su bardağı süt

Rendelenmiş bitter çikolata

MUZLU ROTI NASIL YAPILIR?

Muzun kabuklarını soyup çatalla ezin.

Yumurtayı bir tutam tuz, şeker, eritilmiş tereyağı, ayçiçek yağı ve ılık süt ile birleştirerek ayrı bir kapta hamur haline getirin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak olacak şekilde merdaneyle açın.

Tavaya yağdan bir kaşık ekleyerek, krep şeklinde hamuru dökün.

İçine muz dilimleri, süt ve rendelenmiş bitter çikolatayla hazırladığınız karışımı sürün ve kare bohça şeklinde katlayın.

Her iki tarafı da piştikten sonra ocaktan alıp sıcak servis edin.

False