GeriMutfak Tüyoları MasterChef Lazanaya tarifi🍛|| Evde lazanya nasıl yapılır? Ev yapımı lazanya hamuru ve malzemeleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

MasterChef Lazanaya tarifi🍛|| Evde lazanya nasıl yapılır? Ev yapımı lazanya hamuru ve malzemeleri

MasterChef Lazanaya tarifi🍛|| Evde lazanya nasıl yapılır? Ev yapımı lazanya hamuru ve malzemeleri

MasterChef lazanya tarif izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Nefis bir İtalyan lezzeti olan kıymalı lazanya sofralarında değişik lezzet arayanların favori yemeklerinden biridir. Sizler de farklı bir lezzet denemek istiyorsanız, lazanya tarifimize göz atabilirsiniz. Peki, ev yapımı lazanya nasıl yapılır? İşte, lezzetli lazanya tarifi ve malzemeleri...

Lazanya tarifi ve püf noktaları akşam yemeği için hazırlıklara başlayanlar tarafından merak ediliyor. Hazır satılan lazanya hamuru ile de yapılabilen tarif, aynı zamanda evde lazanya hamuru açarak da hazırlanabiliyor. Peynirli ve domates soslu da yapılsa da ülkemizde genellikle kıymalı lazanya tarifi biliniyor. Peki, evde lazanya nasıl yapılır? Ev yapımı lazanya hamuru ve malzemeleri...

LAZANYA HAMURU YAPIMI

Yapımı için malzemeler

2 yumurta

2 su bardağı un

Yarım yemek kaşığı zeytinyağı

1-2 yemek kaşığı su

Tuz

Lazanya Hamuru Nasıl yapılır?

Unu eleyerek yoğurma kabına alın.

Ortasını havuz gibi açıp yumurtaları bu havuza kırın.

Tuzu da ilave edip yoğurmaya başlayın.

Hamurun kolay toparlanması için içine 1-2 yemek kaşığı ılık su da ekleyebilirsiniz.

5-6 dakika kadar yoğurduğunuz hamuru üzerini örtüp 30 dakika kadar dinlendirin.

Üzerine un serptiğiniz hamuru merdane yardımıyla yufka kalınlığında açın.

Tepsinize uygun ölçülerde kestiğiniz hamurları kaynar suda 1-2 dakika haşlayıp kevgir yardımıyla yapışmayacak şekilde geniş bir tabağa alın.

Dilediğiniz sosla birleştirip lazanyanızı pişirebilirsiniz.

MasterChef Lazanaya tarifi🍛|| Evde lazanya nasıl yapılır Ev yapımı lazanya hamuru ve malzemeleri

LAZANYA NASIL YAPILIR?

Malzemeler

lazanya

400 gram kıyma

1 adet kuru soğan

2 adet yeşil biber

1 adet domates

Bir tutam maydanoz

1 yemek kaşığı domates veya biber salçası

3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Karabiber

Tuz

Lazanya Nasıl yapılır?

Geniş bir tencerede lazanyayı haşlayın.

Ardından kırılmadan bir tepsiye yerleştirin.

Kıymalı harç için; soğanı ince ince doğrayın ve tavada soteleyin.

Üzerine kıymayı ekleyip kavurun.

Domatesin kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.

Biber ve maydanozu da çok ince şekilde doğrayıp hepsini tavaya ekleyin.

En son salça ve baharatları da ilave edip güzelce kavurun.

Diğer taraftan da başamel sosunu hazırlamak için; tereyağı ve unu kavurun.

Üzerine süt ekleyip karıştırın.

Kıvamı koyulaşınca ocaktan alın.

2 adet lazanya yaprağını yan yana fırın tepsisine dizin. Üzerine kıymalı harcı ekleyin.

Üzerine beşamel sosu yayın.

Tüm lazanya yaprakları bitene kadar bu işlemi sürdürün.

En son rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyip fırına verin.

200 derecede 20 dakika pişirin ve dilimleyerek servis edin.

 

False