GeriMutfak Tüyoları MasterChef içli köfte tarifi || İçli köftenin dağılmaması için bu püf noktaya dikkat! Haşlama, kızartmalık kolay içli köfte nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

MasterChef içli köfte tarifi || İçli köftenin dağılmaması için bu püf noktaya dikkat! Haşlama, kızartmalık kolay içli köfte nasıl yapılır?

MasterChef içli köfte tarifi || İçli köftenin dağılmaması için bu püf noktaya dikkat! Haşlama, kızartmalık kolay içli köfte nasıl yapılır?

Özellikle doğu bölgelerimizin en temel lezzetlerinden olan ve kebaba rakip olarak görülebilecek bol etli içli köftenin evde yapımının zor ve zaman alıcı olduğu bilinir. İçli köftelerinizi doldururken köfteye kolay şekil vermek için her bir doldurma işleminden önce elinizi suya ya da yağa batırın. Peki, haşlama içli köfte ve kızartmalık içli köfte tarifi nasıl yapılır? Evde kolay içli köfte tarifi ve malzemeleri hemen aşağıda...

Antep usulü içli köfte, Hatay usulü içli köfte olmak üzere içli köfte Masterchef yarışması ile yeniden gündeme geldi. Enfes yöresel lezzetlerimizden içli köfte püf noktaları dikkat edildiğinde her gün yapabileceğiniz, hatta buzluğa atabileceğiniz pratik bir yemeğe dönüşüyor. Peki, dağılmayan içli köfte nasıl yapılır? İşte, kolay içli köfte yapmanın püf noktaları...

İÇLİ KÖFTE MALZEMELERİ

2 su bardağı ince köftelik bulgur

1 çay bardağı irmik

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

1 tatlı kaşığı biber salçası

Yarım su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

1 su bardağı soğuk su

İç harcı için:

2 yemek kaşığı sıvı yağ

300 gr kıyma

3 adet kuru soğan

Yarım tatlı kaşığı salça

Yarım demet maydanoz

1 küçük çay bardağı çekilmiş ceviz

Tuz

Pul biber

Karabiber

MasterChef içli köfte tarifi || İçli köftenin dağılmaması için bu püf noktaya dikkat Haşlama, kızartmalık kolay içli köfte nasıl yapılır

İÇLİ KÖFTE NASIL YAPILIR?

Soğanları ince ince doğrayın.

Tavaya sıvı yağı alıp soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.

Kavrulan soğanlara kıyma ekleyin ve suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavurun.

Daha sonra salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavurun.

Baharatlar, tuz, ceviz ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip ocağın altını kapatın.

Soğumaya bırakılır.

İnce bulgur 1 bardak soğuk su ile kısır yapar gibi ıslatılır.

Suyu çekilince irmik salça baharatlar ve tuzu ekleyip 15 dakika boyunca azar azar su ekleyip yoğurun.

Daha sonra unu ekleyin ve yaklaşık 5 dakika daha yoğurun.

Cevizden biraz daha büyük parçalar alınıp baş parmak ile ara ara su alınarak içi ince bir şekilde
açın.

İç harcından biraz koyun ve şeklini verin.

Hepsine aynı işlem uygulanır.

Biten içli köfteler kızgın 1 bardak sıvı yağda kızartın.

Afiyet olsun.

İÇLİ KÖFTE YAPMANIN PÜF NOKTALARI

İçli köftenizi hazırlarken veya pişirirken çatlamaması için köftenizin dış harcına bayat ekmek veya galeta unu koyun. Bu sayede içli köftenizin dışı bütün kalacak ve kolay şekil verilebilir olacaktır. Bayat ekmeği eklemeden önce mikserden geçirebilir ya da suda biraz ıslatıp fazla suyunu sıktıktan sonra kullanabilirsiniz.

Arzu ederseniz bütünlük sağlaması ve pişerken çatlamaması için içli köftenizin dış harcına bayat ekmek yerine irmik katabilirsiniz.

İçli köfte yapmaya çalışanlarda en sık görülen hata olan dış harcı yemeklik bulgurdan yapma hatasına düşmeyin, köftelik bulgurdan yapın. Aksi halde içli köfteniz bütün olarak kalmayacak ve kolayca parçalanacaktır.

MasterChef içli köfte tarifi || İçli köftenin dağılmaması için bu püf noktaya dikkat Haşlama, kızartmalık kolay içli köfte nasıl yapılır

Kulağa biraz garip geliyor olabilir ama dış harca eklediğiniz az bir miktar toz tarçın içli köftenize lezzet ve hoş bir aroma katacak.

Piştiğinde hem renkli gözükmesi hem de lezzet katması için, köftenizin dış harcına bir miktar salça ve salça miktarına göre toz kırmızıbiber katın.

Dış harcına ekleyeceğiniz unu, harcı yumurtayla beraber iyice yoğurduktan sonra katın. Bir başka ifadeyle harca katacağınız unun harcın içinde kaybolmasını önleyin. Bu şekilde hazırlayacağınız içli köftenizin kızartılarak pişirilmesi halinde daha çıtır ve lezzetli olacağını göreceksiniz.

Kıvam alıp bütünleşmesi için iç kıyma harcını oda sıcaklığında soğutun. Soğutmadan sıcak harçla köftelerinizi doldurmaya kalkarsanız içli köftenizin daha yapım aşamasında çatlamasına ve sizi uğraştırmasına sebep olabilirsiniz.

False