GeriMutfak Tüyoları Hamsili pilav nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? MasterChef hamsili pilav tarifi ve püf noktaları!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamsili pilav nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? MasterChef hamsili pilav tarifi ve püf noktaları!

Hamsili pilav nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? MasterChef hamsili pilav tarifi ve püf noktaları!

Karadeniz bölgesinin sevilen yemeklerinden hamsili pilav Masterchef ile birlikte yeniden gündeme geldi. Hamsili pilav püf noktaları uygulandığında kalıp halinde tepsiden çıkarılabiliyor. Peki, hamsili pilav nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, MasterChef hamsili pilav tarifi ve püf noktaları...

Hamsili pilav, Karadeniz yöresinin en bilindik yemeklerinden biridir. Trabzon usulü hamsili pilav tam zamanı olan balık mevsiminde hem doyurucu hem vitaminli bir yemek olarak sofralarınıza geliyor. hamsili pilavı, püf noktalarına dikkat ederek ister ısıya dayanıklı fırın kaplarında, isterseniz porsiyonluk kaplarda hazırlayabilirsiniz. Peki, hamsili pilav nasıl yapılır? İşte, hamsili pilav tarifi ve yapım aşamaları...

HAMSİLİ PİLAV TARİFİ MALZEMELERİ

1,5 kilogram hamsi
3 adet soğan
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1,5 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
Maydanoz
2 su bardağı sıcak su
Tereyağı
Sıvı yağ

HAMSİLİ PİLAV NASIL YAPILIR?

Hamsilerin kafa ve kılçıklarını ayıklayın.

Balıkları iyice yıkayıp temizleyin.

Limon suyu ve tuz eklenmiş suda 20-30 dakika kadar bekletin ve kokusunun çıkmasını sağlayın.

Kuş üzümlerini ılık suya koyun.

Pirinçleri yıkayıp sıcak tuzlu suda bekletin.

Tereyağı ve sıvı yağı tencereye alın.

Rendelenmiş soğanları bu yağda kavurun.

Dolmalık fıstıkları da ekleyip kavurmaya devam edin.

Suyunu süzdüğünüz kuş üzümleri ile karabiber, yenibahar ve tuzu tencereye ilave edin.

Son olarak pirinçleri de ekleyip hafifçe kavurduktan sonra suyunu ilave edip kısık ateşte pilav gibi pişirin.

Pilav pişip biraz soğuyunca kıyılmış maydanozları ekleyin.

Yapışmaz tepsinin tavanını aralık kalmayacak şekilde hamsilerle kaplayın.

Pilavı üzerine döküp her tarafını eşitleyin.

Üzerini yeniden hamsilerle kapatıp çok hafif zeytinyağı gezdirin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırına verin. 25 dakika pişirin.

Ardından tepsiyi ters çevirip ilk sıcağı çıktıktan sonra kalıptan çıkarıp dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun... 

False