GeriMutfak Tüyoları MASTERCHEF HAMSİ KAĞIT KEBAP TARİFİ || Hamsi kağıt kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

MASTERCHEF HAMSİ KAĞIT KEBAP TARİFİ || Hamsi kağıt kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

MASTERCHEF HAMSİ KAĞIT KEBAP TARİFİ || Hamsi kağıt kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Masterchef hamsi kağıt kebap tarifi günün aranan lezzetlerinden biri oldu. Hamsi kağıt kebabı Karadeniz'e özgü hamsi tariflerinden biridir. Kağıtta hamsi pişirme kolay yöntemlerle sofralarınıza geliyor. Peki, hamsi kaygana nasıl yapılır, malzemeleri neler? işte hamsi kaygana tarifi ve yapılışı...

İşte hamsi kağıt kebabı tarifi ve malzemeleri...

KAĞITTA HAMSİ KEBABI MALZEMELERİ

1 kilogram hamsi
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 adet domates
2 adet limon
5 adet defne yaprağı
Galeta unu
Tuz
Karabiber

HAMSİ KAĞIT KEBABI NASIL YAPILIR?

Hamsilerin kılçıklarını ayıklayın ve içini iyice temizledikten sonra yıkayıp kurulayın.

Bir güveç kabına yağlı kağıdı yerleştirin.

Güvecin en altına halka şeklinde dilimlenmiş domatesleri dizin.

Hamsileri galeta ununa bulayıp domateslerin üzerine yerleştirin.

Hamsilerin üzerinde önce zeytinyağını gezdirin.

Ardından limonları halka şeklinde dilimleyip üzerine dizin.

Tuz ve karabiber serpiştirdikten sonra, en üst kısma balık kokusunu alması için defne yapraklarını koyun.

Yağlı kağıdı hamsilerin üzerini kapatacak şekilde örtün.

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.

Fırından çıkan hamsileri soğan, maydanoz ve limon dilimleri eşliğinde servis edin. Afiyet olsun.

False