GeriMutfak Tüyoları Masterchef bamya çorbası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Kuru bamya çorbası tarifi ve yapılışı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Masterchef bamya çorbası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Kuru bamya çorbası tarifi ve yapılışı

Masterchef bamya çorbası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Kuru bamya çorbası tarifi ve yapılışı

Konya usulü banya çorbası MasterChef yarışmasıyla birlikte gündeme gelen yöresel lezzetlerimizden oldu. Yarışmacıların hünerlerini sergiledikleri kuru bamya çorbası yapılışı merak ediliyor. Peki, MasterChef bamya çorbası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, etli kuru bamya çorabası tarifi ve yapımı...

Ekranların sevilen yarışma programı MasterChef, tarifleriyle gündeme gelmeye devam ediyor. Birbirinden lezzetli yemeklerin hazırlandığı MasterChef bamya çorbası ile arananlar listesinde yerini aldı. Konya mutfağının sevilen yemeklerinden olan bamya çorbası, doyurucu ve besin kaynağı olması nedeniyle de çok seviliyor. Peki, MasterChef bamya çorbası nasıl yapılır? İşte etli bamya çorbası tarifi ve malzemeleri...

KURU BAMYA ÇORBASI MALZEMELERİ

100 gram kuşbaşı koyun eti

25 gram kuru bamya

1,5 kaşık tereyağı

1 adet orta boy kuru soğan

1 tatlı kaşığı salça

1 su bardağı et suyu

1 adet limon

1 tatlı kaşığı tuz

KURU BAMYA ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Kenar kılçıklarının çıkması için bamyaları bir peçetenin arasında ovun. Ovduktan sonra bir tencereye yerleştirin ve üzerine çıkacak kadar su koyun. 1 tutam tuz atıp 5 dakika haşlayın. Kuşbaşından küçük doğranmış etleri de ayrı bir kapta haşlayın.

Bir başka tencerede, soğanı pembeleşinceye kadar tereyağıyla kavurun. Daha sonra, sulandırılmış salçayı soğana ilave edin, 1 taşım kaynatıp et suyunu ekleyin. Kaynamaya başlayınca limon suyunu da ekleyin. Haşlanmış bamyayı ve etleri de dökün.

Tuz koyup yarım saat pişirdikten sonra servise sunabilirsiniz. Limonu az gelirse kişinin arzusuna göre ilave edilebilir.

 

False