GeriSebze Yemeği Tarifleri Madımak yemeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Madımak yemeği tarifi

Madımak yemeği tarifi

İsminden de anlaşılabileceği gibi gibi Sivas’a has yöresel bir lezzet olan Madımak yemeği adını madımak otundan alıyor. Semizotu yemeği ile benzerlik gösteren bu yemeği isterseniz etsiz olarak da yapabilir bir vegan ya da vejetaryen öğünü olarak tüketebilirsiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram madımak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 büyük baş kuru soğan
  • 100 gram pastırma veya kıyma
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 1-1,5 litre kaynamış su
  • 1 çay bardağı bulgur
  • İsteğe göre kırmızı pul biber
  • Yaklaşık 2 tatlı kaşığı tuz

Madımak yemeği tarifi Nasıl yapılır?

Ayıklayıp yıkadığınız madımakları, kesme tahtası üzerinde hafifçe kıyın.

Soğanları yemeklik doğrayın ve yağda kavurun.

Ufak ufak doğradığınız pastırmaları da soğanlara ilave edin.

Son olarak salça ve tuzu ekleyip kavurun.

Doğradığınız madımakları Sivas’ta sokarıç denen soğan, pastırma, salça karışımına ekleyin.

Tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte 5 dakika madımaklar ölene kadar bekleyin.

Daha sonra sırayla hazırladığınız kaynar su, bulgur ve kırmızı pul biberi ekleyin.

Yaklaşık 30 dakika kısık ateşte tencerenin ağzı yarım kapalı halde pişmeye bırakın.

Yoğurtla servis edebilirsiniz, afiyet olsun…