GeriPasta Tarifleri Limonlu dondurmalı pasta tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Limonlu dondurmalı pasta tarifi

Limonlu dondurmalı pasta tarifi

Pastadan vazgeçemeyen ama hafif bir şeyler yemek isteyenler için harika bir tarifimiz var. Limon ve dondurmayı bir araya getirip özellikle yaz günlerinde büyük bir keyifle yiyebileceğiniz çok ferahlatıcı bir pasta hazırladık. Tabanını da cheesecake tabanı gibi bisküvi kullanarak yaptık. Çok pratik olduğunu söylememize gerek var mı?

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 paket sade krem şanti
  • 2 bardak soğuk süt
  • 3 yumurta
  • 1 bardak şeker
  • 6 limonun suyu ve rendesi

Tabanı için:

  • 1 paket kakaolu pötibör bisküvi.

Limonlu dondurmalı pasta tarifi Nasıl yapılır?

2 paket krem şantiyi ve 2 bardak sütü karıştırıp iyice çırpın.

Üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabında buzlukta 10 dakika kadar bekletin.

Yumurta aklarını ayırın ve 1 bardak toz şeker ekleyerek yaklaşık 8 dakika çırpın.

6 limonu incecik rendeleyin ve suyunu sıkın.

Bu suya da yumurtadan kalan sarıları koyup karıştırın.

Daha sonra bu karışımı diğeriyle birleştirip karıştırın.

Buzlukta beklettiğiniz krem şantinizi de buna döküp mikserden geçirin.

Bir paket kakaolu pötibörü küçük parçalara kırıp tepsinize serin.

Üzerine krem şantinizi döküp yeniden streçleyip buzluğa kaldırın.

Donduktan sonra dilimleyip dilediğiniz gibi servis edin.