Geriİçecek Tarifleri Kuru vişne hoşafı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuru vişne hoşafı tarifi

Kuru vişne hoşafı tarifi

Kuru vişne hoşafı ile yaz sofralarınız şenlenecek.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuru vişne
  • 8 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker

Kuru vişne hoşafı tarifi Nasıl yapılır?

Önce vişneleri yıkayıp süzdürün. Tencerede suyu kaynatın. Su kaynayınca vişneleri içine atın. Ocağı kısarak 6-7 dakika kadar vişneleri pişirin. Şekeri ekleyin, şeker eriyinceye kadar ateşte tutun. Ocaktan alarak soğutun.