GeriTatlı Tarifleri Kuru incir tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuru incir tatlısı tarifi

Kuru incir tatlısı tarifi

Pek çok uygarlıkta kutsal kabul edilmiş incir kurusuyla da tazesiyle de büyük ilgi görüyor. Lezzetinin yanı sıra sağlıklı olması sebebiyle de diyet ara öğünlerinin vazgeçilmezi haline gelen ve ülkemizde bolca yetişen bu meyveyi kurusu sayesinde yaz-kış tüketebiliyoruz. Bir de bu lezzet cevizle buluşunca karşı konulamaz bir hal alıyor. Enerji bombası incir tatlısı nasıl yapılır?

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 20 adet kuru incir
  • Ceviz (iri dövülmüş)
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Kuru incir tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle incirleri 1 saat kadar ılık suda bekletin.

Sonra bıçak yardımıyla incirlerin ortasını açın

Ortası açılan incirlerin içlerini dövülmüş ceviz ile doldurun.

Doldurmuş olduğunuz incirleri tencereye dizin.

Üzerine 1 su bardağı şekerli suyu ve sıvı yağı gezdirin.

Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Servis ederken üzerine kaymak koyabilirsiniz.

Afiyet olsun..