GeriMutfak Tüyoları Konserve menemen nasıl yapılır? Kavanozda kışlık ve kahvaltılık menemen tarifi, malzemeleri ve yapımı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Konserve menemen nasıl yapılır? Kavanozda kışlık ve kahvaltılık menemen tarifi, malzemeleri ve yapımı

Konserve menemen nasıl yapılır? Kavanozda kışlık ve kahvaltılık menemen tarifi, malzemeleri ve yapımı

Menemen her mevsim sofraların aranan lezzeti. Sadece kahvaltı da değil, her öğün keyifle tüketilen bir lezzet. Yazın güzel domatesler de kışlık menemen için oldukça uygun. Bol ve kıpkırmızı nefis domateslerle menemeni hazırladıktan sonra geriye kışın sadece ısıtıp üzerine yumurta kırmak kalıyor. Tercihe göre soğanlı veya soğansız olarak yapabilirsiniz. Peki konserve menemen nasıl yapılır? İşte kavanozda kışlık ve kahvaltılık menemen tarifi, malzemeleri ve yapımı

Yazlık domateslerden kış için nefis bir menemen hazırlayabilirsiniz. Ancak konserve yaparken bazı noktalara dikkat etmekte fayda var. Domates ve biberi pişirdikten sonra sıcak bir şekilde beklemeden cam kavanozlara doldurulmalı ve ağzı sıkıca kapatılıp ters çevirilmeli. İşte konserve menemen yapımıyla ilgili detaylar...

KONSERVE MENEMEN TARİFİ

MALZEMELER:

3 kilogram domates
1 kilogram yeşil biber
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı

Konserve menemen nasıl yapılır Kavanozda kışlık ve kahvaltılık menemen tarifi, malzemeleri ve yapımı

KONSERVE MENEMEN NASIL YAPILIR?

Domatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soyun.

Biberleri de iyice yıkayın.

Domatesleri küp küp, biberleri ise ince halkalar halinde doğrayın.

Sarımsakları ise ince ince kıyın.

Zeytinyağını tencerede ısıtıp önce sarımsakları ilave edin.

Sarımsaklar hafifçe kavrulunca biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin.

Biberlerin üzerine yarım tatlı kaşığı tuzu serpin.

2-3 dakika daha kavurduktan sonra domatesleri de ekleyin ve tuzun kalanını da malzemeye ilave edin.

Domatesler suyunu salıp yumuşayana kadar kapağı kapalı halde pişirin.

Temizleyip dezenfekte ettiğiniz kavanozlarınıza menemen konservesini sıcak sıcak doldurun.

Kavanoza bir bıçak batırarak menemenin içinde kalabilecek havayı alın.

Kavanozların kapaklarını da kaynatıp hemen takın ve sıkıştırın.

Gerek görürseniz kavanozlarınızı doluyken de kısa bir süre kaynatıp kapakların daha da sıkı kapanmasını sağlayabilirsiniz.

Tezgahın üzerine ters şekilde dizip soğumasını bekleyin.

Kavanozları güneş görmeyen bir yerde saklayın.

Konservenizi menemenin yanı sıra makarna sosu olarak da kullanabilirsiniz.

Menemeni soğanlı seviyorsanız soğanı kavurduktan sonra sosunuzu ilave edip ardından yumurtasını kırabilirsiniz.

Afiyet olsun...

 

False