GeriÇorba Tarifleri Kızılcık tarhanası çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kızılcık tarhanası çorbası tarifi

Kızılcık tarhanası çorbası tarifi

Tarhana ülkemizin dört bir yanında yapılan ve neredeyse hepimizin mutfaklarında kendisine yer bulan bir ürün. Ancak Bolu’da bu lezzet biraz daha farklı hazırlanıyor. Hamur aşamasındayken içine kızılcık eklenen Bolu tarhanası, şehrin tescilli lezzetlerinden. Siz de kızılcık tarhanasıyla güzel bir çorba yapmak isterseniz tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 çay bardağı kızılcık tarhanası
  • 5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kuru nane

Kızılcık tarhanası çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Çorbayı yapmadan yarım saat kadar önce tarhanayı tencereye alıp üzerine suyu ekleyin ve tarhananın kabarmasını bekleyin.

Bu esnada soğanı ve sarımsakları yemeklik doğrayın.

2 yemek kaşığı tereyağını sos tenceresinde kızdırıp soğan ve sarımsakları yağda kavurun.

Yumuşayan tarhanayı sürekli karıştırarak pişirin.

Tarhananın kıvamı koyulaşmaya başladığında kavurduğunuz soğan ve sarımsağı çorbaya ilave edin.

5 dakika daha karıştırarak pişirdikten sonra çorbayı ocaktan alın.

Kalan tereyağını da tencerede kızdırıp içine kuru naneyi ilave edin.

Bir-iki kez çevirdikten sonra çorbanın üzerine gezdirip servis edin. Afiyet olsun…