GeriMutfak Tüyoları Kimchi (Kore turşusu) nasıl yapılır? Evde kolay Kimchi yapmanın püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kimchi (Kore turşusu) nasıl yapılır? Evde kolay Kimchi yapmanın püf noktaları

Kimchi (Kore turşusu) nasıl yapılır? Evde kolay Kimchi yapmanın püf noktaları

Kore mutfağı, son zamanlarda ülkemizde de en çok sevilen tatların olduğu bir kültür haline geldi. Bu mutfağın gözdelerinde olan Kimchi ise Korelilerle özdeşleşmiş bir turşu türüdür. İçerisinde sağlığa faydalı birçok sebzenin fermentesi olan Kimchi, Koreliler tarafından sağlıklı ve uzun yaşamın sırrı olarak görülüyor. Siz de Kimchi nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, buyurun evde kolay Kimchi yapmanın püf noktalarını paylaşıyoruz.

Türkçeye Kimçi olarak geçmiş olan Kimchi, Çin lahanası ile hazırlanıyor. İçerisindeki baharatlarla tadına bakan birçok kişiyi kendine hayran bırakan Kimçi’yi, zengin mineral, vitamin, antioksidan içeriği sayesinde gönül rahatlığıyla evde yapıp kendinize ve sevdiklerinize ziyafet çekebilirsiniz. İşte, püf noktalarıyla evde kolay Kimchi tarifi…

Kimchi Tarifi İçin Malzemeler

1 adet Çin marulu 

Yarım su bardağı deniz tuzu

1 adet havuç

2 adet yeşil soğan

1 adet cam kavanoz

5 diş sarımsak

1 adet kuru soğan

1 adet elma

1 parça zencefil

2 tatlı kaşığı esmer şeker

1 çay bardağı balık sosu

Yarım su bardağı acı pul biber

1 çay bardağı su

1 çay bardağı haşlanmış pirinç

Kimchi (Kore turşusu) Nasıl yapılır?

Çin marulunu uzunlamasına dört parçaya bölün. Parçaların kök kısımlarına uzunlamasına kesikler atın. Hepsini iyice doğrayıp güzelce yıkayın. Suyu süzülünce bir kısmını derin bir kaseye alıp üzerine tuz serpin ve elinizle iyice ovalayın. Aynı işlemi marullar ve tuzunuz bitene kadar tekrarlayın. Marulları bir kenara alıp suyunu salana kadar bekletin. Suyunu salınca marullarınızı 3-4 kez iyice yıkayıp tuzunu akıtın.

Başka bir yerde sarımsağı, kuru soğanı, elmayı, zencefili, şekeri, balık sosunu, pul biberi ve haşlanmış pirinci blender’da çekin. Yoğun kıvamlı ve homojen bir sos elde edin ve sosunuzu bir kenara alın.

Havuçlarınızı rendeleyin, yeşil soğanlarınızı da verevine keserek doğrayın. Bu malzemeleri suyu süzülen marul yapraklarınızla iyice karıştırın. Üzerine hazırladığınız sosu dökün ve hepsini iyice harmanlayın.

Tüm malzemeleri hava almayan cam bir kavanoza doldurun. 6-8 saat oda sıcaklığında, ardından 1 hafta kadar da buzdolabında bekletin. Bu sürenin sonunda iyice kıvama gelmiş kimchi’nizi dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.

False