GeriTatlı Tarifleri Kek tabanlı supangle tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kek tabanlı supangle tarifi

Kek tabanlı supangle tarifi

Kekler özellikle çay ve kahve saatlerinin en iyi atıştırmalıkları ancak bayatlamış kekin çok fazla keyif vermediği de bir gerçek. Diyelim ki birkaç gün önce kek yaptınız, bir kısmını yediniz gerisi kaldı. Bu kekle enfes bir supangle yapmaya ne dersiniz? İşte kolayca hazırlayabileceğiniz kek tabanlı supangle tarifimiz…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Dilediğiniz bir kek

1 litre süt

1,5 çay bardağı toz şeker

1 kahve fincanı un

1 kahve fincanı buğday nişastası

1 kahve fincanı mısır nişastası

3 yemek kaşığı kakao

1 yumurtanın sarısı

80 gram bitter çikolata

1 paket vanilya

Kek tabanlı supangle tarifi Nasıl yapılır?

Keki kase sayısına göre dilimleyin ya da küp küp doğrayın ve kenara alın.

Sütün 1 bardak kadarını tencereye aktarın.

Yumurtayı ilave edip güzelce çırpın.

Şeker, kakao, nişastalar, un ve vanilyayı ilave edip karıştırın.

Kalan sütü de ilave edip kaynayana kadar pişirin.

Küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı da tencereye ekleyip eriyene kadar çırpın.

Kaselerin dibine kek parçalarını yerleştirin.

Üzerini supangle ile tamamlayın.

Tatlılarınızı soğuması için bir süre bekletin. Servis ederken üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun…