GeriSebze Yemeği Tarifleri Karnabahar steak tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karnabahar steak tarifi

Karnabahar steak tarifi

Karnabahar herkesin çok sevdiği bir sebze değil ancak pizzadan çorbaya birçok tarife de uyarlanabiliyor. Hürriyet Lezizz yazarı Selma Mollaoğlu sizin için karnabahardan bir steak yani biftek tarifi yaptı. Denediğinizde lezzetine şaşıracaksınız. Mutlaka deneyin, afiyet olsun…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet bütün karnabahar

Sosu için:

  • Zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak (veya sarımsak tozu)
  • Zerdeçal
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Pul biber

Karnabahar steak tarifi Nasıl yapılır?

Karnabaharı keskin bir bıçakla 1 santimetre kalınlığında dilimleyin.

Fırın kağıdını tepsiye serin.

Sos malzemelerini bir kasede karıştırıp karnabaharların her yerine sürün.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra karnabaharları fırına verin.

Karnabahar steak tarifi

Kızarıncaya kadar pişirip sıcak servis edin.

Arzu ederseniz üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun…