GeriSebze Yemeği Tarifleri Karnabahar gnocchi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karnabahar gnocchi tarifi

Karnabahar gnocchi tarifi

Gnocchi (niyoki) İtalyan mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Normalde patatesli ve unlu bir hamurla yapılan gnocchi’yi biz bu kez karnabaharla yapmayı denedik ve sonuç gerçekten muhteşem oldu. Düşük karbonhidratlı, ketojenik beslenmeye uygun bir tarif olan karnabahar gnocchi için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 su bardağı ufalanmış karnabahar
  • 2 su bardağı mozzarella rendesi
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı parmesan rendesi
  • 1/3 su bardağı badem unu
  • Tuz

Servis için:

  • Domates sosu
  • Fesleğen yaprakları

Karnabahar gnocchi tarifi Nasıl yapılır?

Karnabaharı blender’dan geçirip ufalayın.

Ardından bir süzgece aktarıp birkaç dakika kaynar suyun buharında tutun.

Bir tülbent yardımıyla karnabaharların suyunu mümkün olduğunca sıkın.

Mozzarella’yı benmariye alıp eritin.

Karnabaharı derin bir kaseye alıp üzerine yumurta sarısı, parmesan rendesi, badem unu ve tuz ekleyin.

Erittiğiniz mozzarella’yı da ilave edip elinizle yoğurun.

Elde ettiğiniz hamuru dört parçaya ayırıp buzdolabında 10 dakika kadar sertleştirin.

Ardından her topu çubuklar halinde şekillendirip parmağınızın boğumu kadar kesin.

Bir çatalı kestiğiniz parçaların üzerine hafifçe bastırıp çentikler oluşturun.

Hemen pişirmeyecekseniz buzdolabına kaldırın.

Pişirecekseniz bir tencerede su kaynatıp içine tuz ilave edin.

Gnocchi’leri bu suda 1 dakika haşlayın.

Ardından domates sosu ve fesleğen yaprakları ile servis edin. Afiyet olsun…