GeriMutfak Tüyoları Kanepe nasıl yapılır? Tatlı ve tuzlu kanepe tarifleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kanepe nasıl yapılır? Tatlı ve tuzlu kanepe tarifleri

Kanepe nasıl yapılır? Tatlı ve tuzlu kanepe tarifleri

Kanepe, davet sofralarının en sevilen ve pratik lezzetlerinden biri. İster tatlı isterseniz de tuzlu olarak hazırlayacağınız kanepeleri, arkadaş toplantıları, yılbaşı sofrası veya doğum günlerinde misafirlerinize sunabilirsiniz. İşte, pratik kanepe tarifleri

Zeytinli, jambonlu, Rus salatalı, ton balıklı çeşit çeşit, renk renk kanepeler, vakti kısıtlı olan, aniden gelen misafire ne ikram edeceğini bilemeyenlerin kurtarıcısı oluyor. Kanepe tariflerini dilerseniz tost ekmeğiyle dilerseniz de son yılların popüler lezzeti krep ile deneyebilirsiniz. Rulo olarak sardıktan sonra dilim dilim servis edeceğiniz krep kanepeler çok daha şık bir davet sofrası ortaya çıkaracaktır. 

JAMBONLU KANEPE

Malzemeler

1 adet domates
2 adet sandviç ekmeği
2 yemek kaşığı yoğurt
2 dilim hindi jambon
3 adet kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir

Hazırlanışı

Yoğurt ile beyaz peyniri çatalla ezin. Ekmeklerin üzerine sürün. Jambon dilimlerini elinizle buruşturarak ekmek dilimlerinin üzerine yerleştirin.

KÖFTELİ KANEPE

 Malzemeler

2 dilim çiçek kalıpla kesilmiş ekmek 
Marul 
Yuvarlak şekil verilip pişirilmiş köfte 
1 dilim kaşar peyniri
Krem peynir
1 adet yeşil biber 
1 dilim domates

Hazırlanışı

Öncelikle ekmekleri çiçek şeklinde kurabiye kalıbı ile kesin. Marulu üzerine yerleştirin. Kaşar peynirinden iki ufak halka keserek top köftelerin üzerinde gözlerini ve ağzını yapın (peynirin arkasına bıçak ucu ile krem peynir sürerek yapıştırın köftelere). Yeşil biberle gözlerini tamamlayın. Bir dilim domatesin üzerine top köfteyi yerleştirin ve diğer ekmek ile şapkayı tamamlayın. Ekmeği kürdan veya tahta çubuklarla sabitleyin.

HİNDİLİ KANEPE

Malzemeler

2 adet hindi göğüs(haşlanmış)
2 dilim kaşar peyniri
2 dilim domates
2 dilim hindi jambon
1 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı tuz
1 tutam karabiber
2 dilim ekşi mayalı ekmek

Hazırlanışı

Hindi göğüsleri haşlayın ve didikleyin. Didiklenen hindi göğüslerini iyice ısınmış tavada zeytinyağıyla çevirin. Tuz ve karabiberi ilave edin. En son soya sosunu ekleyin ve ocaktan alın. Ekmek dilimlerini soya sosuyla hindileri çevirdiğiniz tavada ısıtın. Domatesi ince halkalar şeklinde doğrayın. Isınmış ekmek dilimlerinin üzerine kaşar, hindi jambon, domates ve soya soslu hindileri sırayla dizin.

ÇİLEKLİ Kanepe

Malzemeler

500 gram çilek
1 paket tost ekmeği
Yarım paket vanilya
1 yemek kaşığı pudra şekeri
4 yumurta
Süt
Toz şeker 

Hazırlanışı

4 yumurtayı genişçe bir tabağa kırın, üzerine biraz süt ve yarım paket vanilya eklenip iyice karıştırın. Ayrı bir tabağa da bolca toz şeker dökün. 1 paket tost ekmeğini ortadan ikiye keserek üçgen şekli verin. Bolca tereyağı eritin ve önce yumurtalı harca buladığınız ekmekleri bu yağda kızartın. Kızarttığınız ekmekleri toz şekere bulayın ve servis tabağına yerleştirin. Ayrı bir tabakta çilekleri iri parçalara bölün. 1 yemek kaşığı pudra şekeriyle karıştırın. Karışımı kızarttığınız ekmeklerin ortasına yerleştirin. Kanepeler servise hazır.

KISA SÜREDE HAZIRLANACAK LEZZETLİ BİR İKRAMLIK ARAYANLARA...

False