GeriMutfak Tüyoları Mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır? İşte mahlepli-mahlepsiz kandil simidi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır? İşte mahlepli-mahlepsiz kandil simidi tarifi

Mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır? İşte mahlepli-mahlepsiz kandil simidi tarifi

Kandil günlerinin en sevilen geleneği kandil simidi, her evde bulunan malzemelerle kolayca yapılabiliyor. Susamlı ve sade olamak üzere iki seçeneği bulunan kandil simidinin yapımında mahlep, ayrıca susam veya çörek otu kullanılıyor. Peki, mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır? İşte mahlepli-mahlepsiz kandil simidi tarifi

Regaip Kandili öncesinde evlerde, Osmanlı geleneği olan 'kandil simidi' mesaisi başladı Osmanlı'dan bu yana geleneksel olarak hazırlanan mahlep kokulu simitler, idrak edilecek Regaip Kandili’nde sofralardaki yerini alacak. En kolay ve pratik kandil simidi tariflerini araştıran vatandaşlar da konu hakkında internette sorgulama yapıyor. Peki, kandil simidi nasıl yapılır?

MAHLEPLİ KANDİL SİMİDİ TARİFİ

MALZEMELER

4;5 su bardağı un
125 gram eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1,5 çay bardağı sulu yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Yumurta
Susam

YAPILIŞI

Bir kapta ya da büyük bir kasede un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri karıştırın. Karışıma elenmiş unu azar azar ekleyip kabartma tozunu da ilave edin ve yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Yoğurduktan sonra 5 dakika kadar dinlendirin. Bu arada yumurta ve susamı kaselere alın. Elinizle hamura simit şekli verin ve önce yumurtaya batırıp sonra da susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 180 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır İşte mahlepli-mahlepsiz kandil simidi tarifi

MAHLEPSİZ KANDİL SİMİDİ TARİFİ

MALZEMELER

1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1,5 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzeri için:
1 yumurta beyazı
Susam
Çörek otu

YAPILIŞI

Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, sirke, yoğurt, tuz, şeker ve yumurta sarısını karıştırın. Ardından un ve kabartma tozu ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamına geldiğinde hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elle açıp çay bardağı yuvarlaklar kesin. Ortasını da şişe kapağı ile kesin. Ardından yumurta beyazına ve susama bulayın. 180 derecede 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Kurabiye yaparken çok işinize yarayacak 6 püf noktasıKurabiye, çayın kahvenin yanında olmazsa olmaz bir lezzet. Peki kurabiyelerinizin kıtır kıtır ağızda dağılan bir kıvamda ve nefasette olmasını istiyorsanız neler yapabilirsiniz? İşte çok işe yarayacak 6 püf noktası...
Yorumları Göster
Yorumları Gizle