KOLAY

Kakaolu Alman kurabiyesi tarifi

Kakaolu Alman kurabiyesi tarifi

Almanlara özgü bu leziz kurabiye tarifinin tadı uzun süre damaklarınızdan silinmeyecek.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 115 gram tereyağı
  • 125 gram toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
Üstü için:
  • 1 yumurtanın beyazı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Hazırlanışı

Mikserde tereyağı, toz şeker ve yumurtayı çırpın. Un, kakao ve tuz ekleyip sert bir hamur tutun. Hamuru streç filme sarıp 1 saat buzdolabında bekletin.

Hamurdan 28 adet yuvarlak beze yapın. Her bir bezeye bir karış uzunluğunda şekil verin. Yumurta akı ve toz şekeri karıştırıp kurabiyelerin üstüne sürün.

180 derecelik fırında 10-12 dakika pişirin.


pratik tarifler kurabiye tarifleri kakaolu alman kurabiyesi