GeriSebze Yemeği Tarifleri Ispanaklı ve patatesli sufle tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ispanaklı ve patatesli sufle tarifi

Ispanaklı ve patatesli sufle tarifi

Yumurta sarısı ve çırpılmış yumurta akı ile diğer çeşitli malzemelerin birleştirilmesiyle yapılan sufle hem tatlı hem de tuzlu seçenekleriyle kalpleri fethediyor. İlk kez sufle yapacak olanlar için pratik bir o kadar da besleyici bir önerimiz var: Ispanaklı ve patatesli sufle. Peki, ıspanaklı ve patatesli sufle nasıl yapılır?

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı krema
  • 1 diş sarımsak
  • 2 demet ıspanak
  • 1 patates
  • 2 su bardağı lor peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat

Ispanaklı ve patatesli sufle tarifi Nasıl yapılır?

Yumurtaları geniş bir kasede çırpın.

Krema, ezdiğiniz sarımsak, ince kıydığınız ıspanak, rendelediğiniz patates ve lor peynirini ilave edin.

Tuz ve rendelenmiş muskat ile tatlandırıp karıştırın.

Karışımı hafif yağladığınız yuvarlak bir fırın kabına alın ya da tek tek kalıplara bölüştürün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirip sıcak servis yapın.