GeriMeze Tarifleri Ispanaklı patates mantısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ispanaklı patates mantısı tarifi

Ispanaklı patates mantısı tarifi

Patatesle yapılan her tarifte olduğu gibi birazdan paylaşacağımız ıspanaklı patates mantısına da bayılacaksınız. Evdeki kolay malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu tarif hem doyurucu hem de besleyici bir özellik taşıyor. Ana yemeklerinizde menülerinize katabilir, beş çaylarında sevdiklerinize hızlı bir şekilde hazırlayıp ikram edebilirsiniz. İşte mutfakta kurtarıcınız olmaya aday ıspanaklı patates mantısı tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet haşlanmış patates
  • 1 yumurta
  • 5 çorba kaşığı un
  • 6 yaprak ıspanak
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
  • 30 gram kaşar peynir
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı

Ispanaklı patates mantısı tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle patatesleri soyup haşlayın.

Daha sonra patatesleri derin bir tencerede ezip püre haline getirin.

Ispanakları saplarından ayırıp kaynayan suda 3 dakika haşlayıp iyice süzün.

Ispanakları yapraklarını ve zeytinyağını mutfak robotundan geçirin.

Robottan geçirdiğiniz ıspanakları ezilmiş patateslerin içine koyup üzerine yumurta, tuz, karabiber ve unu ekleyin ve yoğurun.

Yeşil, yumuşak kıvamlı patatesli bir hamur elde etikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.

Bu parçaları çatalın ucuyla yuvarlayıp şekil verin.

Kaynayan tuzlu suya atıp 5 dakika kaynatın.

Tereyağını tavada eritin ve üzerine haşlanmış ve süzülmüş patates mantılarını koyup 2 dakika karıştırıp servis tabağına alın.

Üzerine rendelenmiş peyniri ekleyip yanında sarımsaklı yoğurtla sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…