GeriÇorba Tarifleri Ispanak kökü çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ispanak kökü çorbası tarifi

Ispanak kökü çorbası tarifi

Ispanak kökü çorbası, sebze yemek istemeyen çocukların bile afiyetle tüketeceği nefis bir çorba. Yoğurtlu terbiyesi sayesinde nefis bir lezzete kavuşan bu çorbanın yapılış adımları da oldukça pratik. Siz de bu çorbayı denemek isterseniz malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı ıspanak kökü
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 litre su
  • Tuz
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Terbiyesi için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı un

Ispanak kökü çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Havucu, ıspanak saplarını ve soğanları ince ince doğrayın.

Sıvı yağı tencerede kızdırıp önce soğanları, ardından havuçları son olarak da ıspanakları ekleyip kavurun.

Üzerine suyu ilave edip sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Sebzeler pişerken un, yumurta sarısı, yoğurt ve limonu çırparak çorbanın terbiyesini hazırlayın.

Çorbanın suyundan alıp ılıştırdığınız terbiyeyi tencereye ekleyin.

Bir taşım daha kaynatın.

Altını kapatıp tuzunu ekleyin ve servis edin. Afiyet olsun…