GeriMutfak Tüyoları İrmik helvası nasıl yapılır? Evde kolay ve pratik sütlü irmik helvası tarifi ve malzeme listesi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İrmik helvası nasıl yapılır? Evde kolay ve pratik sütlü irmik helvası tarifi ve malzeme listesi

İrmik helvası nasıl yapılır? Evde kolay ve pratik sütlü irmik helvası tarifi ve malzeme listesi

İrmik helvası, az malzemeyle hazırlanan nefis bir lezzet. Yapımı oldukça kolay olan irmik helvasını dilerseniz fıstıklı veya cevizli olaral hazırlayıp dondurma ile servis edebilirsiniz. Canınız tatlı çektiğinde evinizdeki birkaç malzemeyle kısa sürede yapabilirsiniz. Peki irmik helvası nasıl yapılır? İşte püf noktalarıyla irmik helvası tarifi...

İrmik helvasını hazırlarken birkaç püf noktasına dikkat etmekte fayda var. İrmiği kavururken tereyağı içerisinde çok fazla yakılmamalı. Bu nedenle irmik de sürekli karıştırılmamalı.

İrmik helvası yapılırken mutlaka tahta kaşık ile karıştırılmalı. Helvanın rengi açık veya koyu olabilir. Bu tamamen kişinin damak tadına göre değişir.

İrmik helvasının rengi açık olsun isteniyor ise irmik kavurma süresi kısa tutulmalıdır. İrmik helvasının daha koyu renkli olması için de irmiğin daha uzun süre kavrulması gerekir.

İRMİK HELVASI TARİFİ

MALZEMELER:

2 su bardağı irmik
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı tereyağı

İRMİK HELVASI NASIL YAPILIR?

Tereyağını tencerede eritin.

İçine irmikleri atın ve kavurmaya başlayın.

İrmiklerin rengi değişene kadar kavurmaya devam edin.

Tereyağı ile kavrulan irmiğe sütü az az dökün.
Sütü dökerken bir yandan da karıştırın.

İrmikler sütü çekince içine şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

6 ila 8 dakika kadar karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Afiyet olsun...

False