GeriTatlı Tarifleri İmam sarığı tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İmam sarığı tatlısı tarifi

İmam sarığı tatlısı tarifi

Son dönemin en popüler ve arama motorlarında en sık aranan tatlılarının başında imam sarığı tatlısı geliyor. Kakaolu ve sütlü tatlı sevenlerin gözdesi olacak bu lezzetin yapılışı da gayet kolay. İmam sarığı tatlısı nasıl yapılır siz de merak ediyorsanız tarifimize bir göz atmalısınız.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 3 çorba kaşığı su

Krema:

  • 3 su bardağı süt
  • 1,5 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya

Üzerine:

  • 100 gram bitter çikolata

Kenarlarına:

  • Hindistan cevizi

İmam sarığı tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Diğer kek malzemelerini karıştırıp çırpmaya devam edin.

Fırın tepsisinin tabanına yağlı kağıt serin. Kek hamurunu tepsiye yayıp spatulayla düzleştirin. Fırını 170 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın ve tepsiyi fırına verin.

Pişen keki fırından çıkarıp soğutun. Ardından bir kalıp ya da bardak ağzı yardımıyla kekten yuvarlaklar kesin. Yuvarlakların çift sayıda olmasına dikkat edin.

Kremanın bütün malzemelerini karıştırıp pişirin. Kestiğiniz yuvarlak keklerin üzerine kremadan bir kaşık koyup üzerini yine bir kek yuvarlağıyla kapatın. Hafifçe bastırarak kekleri birbirine iyice yapıştırın.

Birleştirdiğiniz keklerin kenarlarına da krema sürün ve Hindistan cevizine bulayın.

Çikolatayı benmari usulü eritip keklerin üzerine birer kaşık koyun. Kenarlarına taşırmadan üzerine yayın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.