GeriTatlı Tarifleri Hurma uyutması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hurma uyutması tarifi

Hurma uyutması tarifi

Hurma uyutması kolayca yapılabilecek, şekersiz bir sütlü tatlı. Oldukça pratik olan hurma uyutması özellikle ramazanda iftardan sonra hafif bir tatlı arayanların favorisi olacak. Ancak bu lezzeti ramazanla sınırlamamak lazım elbette. Sözü daha fazla uzatmadan geçelim hurma uyutmasının yapılışına…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 20 adet hurma
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 3,5 su bardağı süt
  • Ceviz

Hurma uyutması tarifi Nasıl yapılır?

Hurmaları çekirdeklerini çıkarıp ufak ufak doğrayın.

Nişastayı 1 su bardağı sütte güzelce karıştırıp eritin.

Kalan sütü tencerede ısıtıp kaynamadan hemen önce ocaktan alın.

Hurmaları süte ekleyip kapağı kapalı halde 2 saat kadar dinlendirin.

Bu sürenin sonunda bir el blender’ı yardımıyla hurmaları sütün içinde ezin.

İçine nişasta eklediğiniz sütü de tencereye ekleyip kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.

Tatlıyı kaselere bölüştürüp buzdolabında 1 saat kadar soğutun.

Üzerine dövülmüş ceviz serptiğiniz tatlınızı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…