GeriÇorba Tarifleri Hünkar çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hünkar çorbası tarifi

Hünkar çorbası tarifi

Hünkar çorbası, Osmanlı mutfağından günümüze gelen nefis bir tarif. Tavuk suyu ve köz patlıcan ile lezzeti katlanan bu çorba sofranızın yıldızı olacak. Eğer siz de hünkar çorbasına bir şans vermek isterseniz, malzeme listesi ve yapılış aşamaları aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet közlenmiş patlıcan
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Pul biber
  • Nane

Hünkar çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Közlenmiş patlıcanları bir çatal yardımıyla ezin.

Soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup doğrayın.

Tereyağını bir tencerede eritin.

Üzerine soğan ve sarımsağı ilave edip pembeleşene kadar kavurun.

Patlıcanı ekleyip kavurmaya devam edin.

Ardından tavuk suyunu ilave edip güzelce karıştırın.

Diğer taraftan da yumurta, yoğurt, un, karabiber ve tuzu bir kasede çırpın.

Hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş tencereye ekleyin ve çorbanızı kısık ateşte pişirin.

Tereyağını bir tavada eritin. Daha sonra nane ve pul biberi ekleyip kızdırın ve çorbanıza ekleyin.

Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun...