Hamur köfteli yahni tarifi - Et Yemekleri
GeriEt Yemeği Tarifleri Hamur köfteli yahni tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamur köfteli yahni tarifi

Hamur köfteli yahni tarifi

Daha okurken ağzınızı sulandıracak inanılmaz lezzetli bir yahni tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Yahni için:

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 orta boy soğa
  • 2 defne yaprağı
  • 4 dal kekik
  • 500 gram parçalanmış biftek
  • 100 mililitre kırmızı şarap
  • 1,5 çorba kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı hardal tozu
  • 1 iri domates
  • 500 mililitre sebze suyu
  • 5 adet havuç
  • 500 gram kabak
  • 150 gram kestane mantarı

Hamur köftesi için:

  • 150 gram un
  • Yarım çay kaşığı hardal tozu
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 çorba kaşığı maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 mililitre ayran

Hamur köfteli yahni tarifi Nasıl yapılır?

Yağı, büyük bir tencerede veya derin tavada ısıtın. Soğanları, defne yapraklarını ve kekiği içine atın ve orta ateşte yaklaşık 8 dakika sık sık karıştırarak, soğanlar altın rengini alana kadar karıştırın. Isıyı düşürün, biftekleri ilave edin ve çiğ kırmızı renk kaybolmaya başlayıncaya kadar karıştırın. Şarabı dökün, tavanın dibindeki kahverengi yapışkan parçaları seyreltmek için karıştırın. Un ve hardal tozunu serpin ve 1 dakika karıştırın. Etiniz bu koyu kıvamlı, zengin sosla kaplanmış hale gelmelidir.

Domatesleri katıp karıştırın. Sebze suyunu karıştırın ve kaynatın. Havuç, kabak ve mantarı ekleyip kapağını kapatın ve ara sıra karıştırarak 1 saat 40 dakika hafifçe kaynatın.

Yahniniz neredeyse pişince, fırını 190C’ye ısıtın. Bu arada, hamur köftelerinizi yapın. Un, hardal tozu, biraz biber ve bir tutam tuzu tavaya koyun, sonra soğan ve maydanozu karıştırın. Yağ ve ayran ikilisini karıştırın ve unu da ekleyip hafifçe çırpın. Gerektiğinde, kabın altındaki kuru parçaları almak için bir iki damla soğuk su ekleyin ve yumuşak, hafif yapışkan bir hamur elde etmek için karıştırın. Hamuru 8 parçaya bölün ve elinizle köfte şekline getirmek için yuvarlayın.

Eti sıcak güveç tabağına aktarın ve üzerine defne yaprağı ve kekik serpin. Hamur köfteleri tepesine oturtun ve sos içine bastırın. Güveci köfteler kabarana ve üzeri altın rengi olana kadar yaklaşık 20 dakika daha fırında pişirin. Üzerine kekik yaprakları serpip servis edin.