GeriÇorba Tarifleri Grip çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Grip çorbası tarifi

Grip çorbası tarifi

Mevsim geçişlerinde zayıflayan bağışıklık sistemimiz hastalıklara da açık hale geliyor. Bu dönemler de başvurduğumuz en önemli yemekler ise çorbalar. Tavuk suyu ve zerdeçalıyla tam bir şifa deposu olan grip çorbası bu süreçte tam da aradığınız gibi. Sıcacık bir tabağını içince bile kendinizi iyi hissedeceğiniz grip çorbasını denemek isterseniz, işte tarifi... Afiyet olsun.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 çay bardağı arpa veya tel şehriye
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • Toz zerdeçal
  • Nane
  • Pul biber
  • Tuz

Grip çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Bir tencerede tavuğu haşlayın. Tavuğunuz haşlanınca didikleyin ve bir kenara alın.

Ayrı bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı ekleyin.

Ardından unu ilave edip kavurun.

Küçük küçük doğranmış sarımsakları ve baharatları da ilave edin.

Daha sonra tavuk suyunu ekleyip güzelce karıştırın ve kaynatın.

Üzerine önceden hazırladığınız tavuk etini ve tel şehriyeyi ilave edin.

Çorbanızı şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.

Afiyet olsun...