GeriSebze Yemeği Tarifleri Gölle tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gölle tarifi

Gölle tarifi

Doyurucu bir o kadar da lezzetli bir tarife ne dersiniz? Cevabınız 'evet' ise Isparta mutfağına ait gölle yemeğiyle karşınızdayız. Evinizde rahatça bulabileceğiniz malzemelerle yapabileceğiniz bu yemeği mutlaka denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram aşurelik buğday
  • 2 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı ak fasulye (bazı yerlerde konmayabilir)
  • Tuz  
  • Su

Gölle tarifi Nasıl yapılır?

Buğday, ak fasulye ve nohudu ayıklayıp akşamdan ıslatın.

Sabah suyunu süzüp yıkadıktan sonra, tüm malzemeleri düdüklü tencereye koyun.

Üzerine sıcak suyu ekleyerek 25-30 dakika kadar düdüklü tencere içerisinde pişirin.

Pişen malzemeleri servis tabaklarına paylaştırın.

Gölle ılındıktan sonra isteğe göre tuz ekleyerek servis yapın.