GeriÇorba Tarifleri Gırar çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gırar çorbası tarifi

Gırar çorbası tarifi

Ağrı mutfağının geleneksel lezzeti gırar çorbası, ayran aşı olarak da biliniyor. Aşurelik buğday, nohut ve yoğurt ile hazırlanan bu çorba sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir. Yöresel lezzet sevenlerin bu çorbayı çok beğeneceğini söyleyebiliriz. Lafı fazla uzatmadan, haydi mutfağa. İşte gırar çorbası tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • Nane
  • Tuz
  • Su

Gırar çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Aşurelik buğdayı önceden ıslatın.

Bir tencerede un, yoğurt ve yumurtayı bir miktar su ile çırpın.

Hazırladığınız karışıma önceden ıslattığınız buğday ve nohutu ekleyip ocağa alın ve kaynayana kadar karıştırın.

Daha sonra da tuz ilave edin.

Buğdaylar yumuşayınca da ocaktan alın.

Çorbanızın üzerine nane serpip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...