GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta samsades tatlısı tarifi ve püf noktaları! Samsades tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta samsades tatlısı tarifi ve püf noktaları! Samsades tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Gelinim Mutfakta samsades tatlısı tarifi ve püf noktaları! Samsades tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Samsades tatlısı ve malzeme listesi akşam sofrası alternatif arayanlar için araştırılan tariflerde biri. Samsade, Ege yöresine ait nefis bir lezzet. Lor peyniri ve tarçın biraraya geldiği bu tarif çayınızın yanına çok yakışacak. Peki samsades tatlısı nasıl yapılır? İşte yapım aşamaları...

Gelinim Mutfakta samsades tatlısı, tatlı ve tuzluyu buluşturan harika bir lezzet. İzmir mutfağına ait bu tarif misafir sofranıza çok yakışacak. Peki samsades tatlısı tarifi nedir? İşte samsades tatlısı yapım detayları... Şimdiden afiyet olsun...

SAMSADES TATLISI TARİFİ MALZEMELERİ

3 su bardağı un
1,5 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı tuzsuz lor peyniri
2 su bardağı su
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı tuz
Sıvı yağ

Şerbeti için;

2 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
2,5 su bardağı su
3-4 damla limon

SAMSADES TATLISI NASIL YAPILIR?

İlk olarak unu ve tuzu bir kaba alın.

Üzerine 1,5 su bardağı suyu ekleyin, aynı zamanda karıştırmaya devam edin.

Ele yapışmayan kulak memesi kıvamına getirene kadar un ve su ilavesi yapmaya devam edin.

Hazırladığınız hamuru 10-15 dakika üzeri örtülü bir şekilde dinlendirin.

Sonrasında, hamuru iki eş bezeye bölün ve bezeleri merdane yardımıyla yapışmaması için unlayarak inceltin.

İncelen hamurun kenarlarını düzelterek dikdörtgen şekil verin.

3-4 santimetrelik şeritler halinde kesin ve tam ortalarından yatay olarak şeritlerinizi ikiye bölün.

Diğer yandan iç dolgusunu hazırlamaya başlayın. İç dolgusu için lor peyniri, şeker ve tarçını bir kabın içerisinde ezerek karıştırın.

Hazırladığınız şeritlerin ucuna lor peynirli harcı yerleştirin ve muska şeklinde sarın.

Muska şeklini verdiğiniz hamurları kızgın yağda kızartın.

Şerbeti için; su, şeker ve tarçını sos tavasına alın ve kaynatın.

Şerbet kaynayınca şekerlenmemesi için limon sıkın.

Kızarttığınız sıcak muskaları sıcak şerbete atıp çok fazla bekletmeden çıkarın.

Dilerseniz kaymak ya da dondurma ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

False