GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta mercimekli beyti nasıl yapılır? Kıymalı mercimekli beyti tarifi, malzemeleri ve püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta mercimekli beyti nasıl yapılır? Kıymalı mercimekli beyti tarifi, malzemeleri ve püf noktaları

Gelinim Mutfakta mercimekli beyti nasıl yapılır? Kıymalı mercimekli beyti tarifi, malzemeleri ve püf noktaları

Gelinim Mutfakta'da günün yemeği kıymalı mercimekli oldu. İzleyiciler tarafından dikkat çeken mercimekli beyti tarifi merak konusu oldu. Farklı bir yemek olan mercmekli beyti nasıl yapılır merak edenlere, işte Gelinim Mutfakta kıymalı mercimekli beyti tarifi, malzemeleri ve yapılışı...

Daha çok köfte şeklinde yemeye alışık olduğumuz beyti kebabı bu kez mercimekli versiyonuyla sofralarımıza konuk oluyor. Gelinim Mutfakta'da sunulan kıymalı mercimekli beyti programın takipçileri tarafından ilgi gördü. Peki, Gelinim Mutfakta mercimekli beyti nasıl yapılır? İşte, kıymalı mercimekli beyti tarifi detayları...

MERCİMEKLİ BEYTİ MALZEMELERİ

2 adet yufka

İç harcı için;

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet kuru soğan

1 su bardağı yeşil mercimek

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı kimyon

Sosu için;

1 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı biber salçası

3 adet domates

3 diş sarımsak

1 yemek kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı tuz

Sunum için;

1 kase yoğurt

MERCİMEKLİ BEYTİ NASIL YAPILIR?

İç harcı için; mercimeği yıkayıp, haşlayıp, süzdürün.

Soğanı küçük küçük doprayıp zeytinyağda kavurun.

Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.

Salçayı ve tuzu de ekledikten sonra, haşlanmış mercimeği ilave edin ve baharatlarla birlikte pişirin.

Diğer yandan sosu hazırlamaya başlayın. Bunun için; yağı tavada eritin ve üzerine domatesleri kabuklarını soyup rendeleyin.

Salçayı, tuzu ve baharatını da ekleyip altı kısık bir şekilde domatesler pişene kadar karıştırın.

Yufkayı tezgaha serin ve ikiye kesin. İçine iç harcından şerit halinde koyun ve rulo şeklinde sarın. Bu işlemi yufka ve iç harcı bitene kadar tekrarlayın.

Rulo şeklindeki yufkaları 2 parmak kalınlığında dilimleyin.

180 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkarınca üzerine çırpılmış yoğurt ve salçalı sosu ekleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

 

False