GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta krokanlı tel kadayıf sarma tarifi: Krokanlı tel kadayıf sarma nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta krokanlı tel kadayıf sarma tarifi: Krokanlı tel kadayıf sarma nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta krokanlı tel kadayıf sarma tarifi: Krokanlı tel kadayıf sarma nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta krokanlı tel kadayıf sarma tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Yapılı oldukça pratik olan krokanlı tel kadayıf sarma malzemeleri ve lezzeti ile de favorileriniz arasında yer alacak. İşte, Gelinim Mutfakta krokanlı tel kadayıf sarma nasıl yapılır merak edenlere, tarifin detayları...

MALZEMLELERİ

300-350 gram tel kadayıf

3 yemek kaşığı tereyağı

5 yemek kaşığı toz şeker

1,5 su bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebisi için:

1 litre süt

4 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı mısır nişastası

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 adet yumurta sarısı

1 paket krema

Krokanı için;

1 su bardağı toz şeker

200 gram yer fıstığı

NASIL YAPILIR?

Kadayıfları 2 saat derin dondurucuda beklettikten sonra küçük parçalar halinde kırın.

Bir pilav tenceresinde tereyağını eritip kadayıfları tencereye alın.

Şekeri de ekleyip kadayıflar pembeleşene kadar kavurun.

Son olarak cevizi ekleyip biraz daha kavurduktan sonra ocaktan alıp başka bir kaseye aktarıp soğumaya bırakın.

Bu esnada tatlının muhallebisi için vanilya ve krema hariç tüm malzemeleri bir tencerede karıştıra karıştıra pişirin.

Kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra ocaktan alıp 10 dakika kadar ılınmaya bırakın.

Ilınınca krema ve vanilyayı da ekleyip mikserle pürüzsüz bir kıvama gelene kadar 4-5 dakika çırpın.

Cam ya da porselen bir fırın kabının tabanına kadayıfların yarısını yayın.

Üzerine muhallebiyi döküp yüzeyini düzleştirdikten sonra kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine ekleyin ve sarın.

Önce oda sıcaklığında ardından buzdolabında soğutun.

4-5 saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın.

Krokanı için; kalın tabanlı bir tavada, karıştırarak şekeri karamelize edin.

Sonra yer fıstığını ekleyip, karıştırın.

Yağlanmış mermer tezgahın üzerine ya da yağlı pişirme kağıdının üzerine döküp, donmasını bekleyin. Çok sıcak olduğu için, elinizle temas etmeyin.

Krokan donduktan sonra, kırarak buz dolabından çıkardığınız kadayıfın üzerine serpiştirin.

Dilerseniz tatlınızı çilek, vişne gibi mevsim meyveleriyle süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

False