GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta Kıbrıs tatlısı tarifi : Büyük borcamda Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta Kıbrıs tatlısı tarifi : Büyük borcamda Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Gelinim Mutfakta Kıbrıs tatlısı tarifi : Büyük borcamda Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Kıbrıs tatlısının yapılışı ve malzemeleri Gelinim Mutfakta izleyicileri tarafından merak ediliyor. Son zamanların favori beş çayı tatlılarından Kıbrış tatlısı evde kolay malzemelerle pratik bir şekilde hazırlanıyor. Peki, büyük borcamda Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte Gelinim Mutfakta Kıbrıs tatlısı tarifi ve yapımı...

Kıbrıs tatlısı malzemeleri ve lezzetiyle birleşince popülerliğinin artmasını sağlıyor. Oldukça hafif bir tatlı olan Kıbrıs tatlısının yapılışı sütlü ve şerbetli tatlı sevenlerin araştırmaları arasında yer alıyor. Peki, Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır? İşte büyük borcamda Kıbrıs tatlısı tarifi ve malzemeleri...

KIBRIS TATLISI MALZEMELERİ

3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu

Kreması için:

1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

Şerbeti için:

2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya

KIBRIS TATLISI NASIL YAPILIR?

Kıbrıs tatlısı yapımı için ilk dikkat edilecek husus kıbrıs tatlısının şerbeti soğuk dökülür.

Bu nedenle önce şerbeti hazırlayarak işe başlayın. Bir tencereye suyu ve şekeri alın. Kaynamaya başlayınca altını kısın. 15 dakika ocağı kapatın, vanilyayı şerbete ekleyip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın.

Tatlının keki için yumurtalarla şekeri güzelce çırpın. Ardından diğer malzemeleri ekleyip bir kek hamuru elde edin. Hamurunuzu yağlanmış bir tepsiye dökün.

Fırını 160 dereceye ayarlayıp keki fırına verin. 30 dakika pişirin. Çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti üzerine döküp çekmesi ve soğuması için bir kenara alın.

Bu esnada süt, nişasta, vanilya ve şekeri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra toz halindeki krem şantiyi ilave edip mikserle 5 dakika çırpın.

Soğuyan şerbetli kekin üzerine kremayı döküp her tarafının eşit olması için bir spatula yardımıyla üzerini düzleyin. Bolca Hindistan cevizi de serptikten sonra buzdolabına koyun. 2-3 saat soğuyup katılaşınca servis edebilirsiniz.

False