GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta Hindistan cevizli kremalı pasta tarifi ve malzemeleri: Hindistan cevizi kremalı pasta nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta Hindistan cevizli kremalı pasta tarifi ve malzemeleri: Hindistan cevizi kremalı pasta nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta Hindistan cevizli kremalı pasta tarifi ve malzemeleri: Hindistan cevizi kremalı pasta nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta Hindistan cevizli kremalı pasta tarifi günün tatlısı oldu. Hem lezzetli hem de göze hitap eden bir tatlı olan Hindistan cevizi kremalı pasta favoriniz olacak. İşte, Gelinim Mutfakta Hindistan cevizi kremalı pasta tarifi detayları...

Haftanın son günü Gelinim Mutfakta Hindistan cevizi kremalı pasta tarifi ile çay sohbetlerimize geliyor. İşte, Hindistan cevizi kremalı pasta nasıl yapılır merak edenlere, tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...

HİNDİSTAN CEVİZLİ KREMALI PASTA MALZEMELERİ

Keki için;

4 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

2 yemek kaşığı kakao

3 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Islatmak için;

1 su bardağı süt

1 yemek kaşığı pudra şekeri

Kreması için;

Yarım litre süt

Yarım su bardağı şeker

1 yemek kaşığı tereyağ

1 paket vanilya

1 adet yumurta sarısı

Yarım su bardağı Hindistan cevizi

Ganaj için;

1 paket krema

150 gram kuvertür çikolata bitter

42141502

HİNDİSTAN CEVİZİ KREMALI PASTA NASIL YAPILIR?

Keki için; şeker ve yumurtayı mikserle beyazlaşıncaya kadar çırpın ve elenmiş un, kakao, vanilini ve kabartma tozunu ilave edip son kez çırpın.

Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serdikten sonra önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Kreması için; Tereyağı ve hindistan cevizi hariç tüm malzemeleri tencereya alarak sürekli çırğın ve kaynadıktan sonra kısık ateşte çırpmaya devam edin.

Kıvam almaya başladığında Hindisdan cevizini ilave edin.

Ardından tereyağını ekleyerek biraz daha karıştırıp ocağın altını kapatın.

Çikolata sosunu yapmak için kremayı küçük bir tencerede kaynayana kadar pişirin, kaynadıktan sonra çikolataları ekleyip erimesini bekleyin soğumaya bırakın. Donmaması için de arada karıştırmaya devam edin.

Keki ıslatmak sütü ılıtın ve pudra şekeri ile karıştırın. Fırından çıkan keki biraz soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve hazırladığınız karışımla ıslatın.

Üzerine hazırladığımız kremayı dökün ve düzleştirin.

Çikolata sosu da soğuduktan sonra üzerine dökün ve hemen buzdolabına kaldırın 2-3 saat sonra servis edin. Afiyet olsun...

False