GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta gelin tatlısı tarifi ve malzemeleri || Gelin tatlısı nasıl yapılır, püf noktaları neler?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta gelin tatlısı tarifi ve malzemeleri || Gelin tatlısı nasıl yapılır, püf noktaları neler?

Gelinim Mutfakta gelin tatlısı tarifi ve malzemeleri || Gelin tatlısı nasıl yapılır, püf noktaları neler?

Gelinim Mutfakta gelin tatlısı tarifi izleyiciler tarafından merak edilen tariflerden biri oldu. Çay saatlerinize yumuşacık keki ve tam kıvamında muhallebisi ile renk katabilirsiniz. Tarif listenize ekleyeceğiniz bu tatlı çok da hafif. Peki gelin tatlısı nasıl yapılır, püf noktaları neler? İşte Gelinim Mutfakta gelin tatlısı tarifi ve malzeme listesi...

Gelin tatlısı, misafir sofraları için harika bir alternatif. Görüntüsü ve tadı ile yemesi ayrı keyifli olan bu tarif sıcacık bir bardak çayın yanına da çok yakışacak. İşte muhallebili tatlıları sevenler için gelin tatlısı tarifi ve malzemeleri...

GELİN TATLISI TARİFİ MALZEMELERİ

Keki için:

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Muhallebisi için:

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket krem şanti
1 paket vanilya

Keki ıslatmak için:

2,5 su bardağı süt

Üzeri için:

Hindistan cevizi

GELİN TATLISI NASIL YAPILIR?

Yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın.

Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip tüm malzemeleri çırpmaya devam edin.

Daha sonra kek karışımını fırın tepsisine alın ve önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Kekiniz pişince fırından çıkarıp soğuması için kenara alın.

Diğer taraftan da muhallebi için süt, şeker, un ve nişastayı bir tencerede karıştırın ve ocağa alın.

Karışımınız kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirin ve hazır olunca ocaktan alın.

Muhallebiniz ılıyınca üzerine toz krem şanti ekleyip mikser ile çırpın.

2,5 su bardağı soğuk süt ile kekinizi ıslatın.

Üzerine muhallebiyi dökün ve düzgün bir şekilde yayın.

Son olarak tatlınızın üzerini Hindistan cevizi ile kaplayıp buzdolabında dinlendirin.

Afiyet olsun...

False