GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta damat tatlısı tarifi: Damat tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte yapımı ve püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta damat tatlısı tarifi: Damat tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte yapımı ve püf noktaları

Gelinim Mutfakta damat tatlısı tarifi: Damat tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte yapımı ve püf noktaları

Gelinim Mutfakta damat tatlısı tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Bu nefis tatlı sıcacık bir bardak çayın yanına çok yakışacak. Dilerseniz üzerine Hindistan cevizi veya toz Antep fıstığı da ekleyerek lezzet katabilirsiniz. Peki damat tatlısı nasıl yapılır, malzeme listesinde neler var? İşte damat tatlısı tarifi ve püf noktaları...

Damat tatlısı, 5 çayınız için nefis bir alternatif. Lezzeti ve pratik oluşunun yanı sıra hafif bir tatlı olmasıyla da favori tariflerinizden biri olacak. Üzerindeki Hindistan cevizli ve muhallebiyle herkesin çok seveceği bir tarif. Eğer denemek isterseniz, damat tatlısı tarifini sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun!

DAMAT TATLISI TARİFİ MALZEMELERİ

Keki için:

2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
2 veya 3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam tuz

Muhallebisi için:

2-3 yemek kaşığı un
3-4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 çay bardağı Hindistan cevizi

Keki ıslatmak için:

1,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kakao
2 yemek kaşığı toz şeker

DAMAT TATLISI NASIL YAPILIR?

Bir kasede yumurtaları ve şekeri çırpın.

Sütü ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.

Son olarak, un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.

Karışımı tart kalıbına döküp fırına verin ve kekinizi 180 derecede pişirin.

Diğer taraftan da kreması için süt, şeker ve unu bir tencereye alın.

Yoğun bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Krema pişince ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyin.

En son Hindistan cevizini ilave edip karıştırın.

Hazırladığınız pasta kremasını soğumaya bırakın.

Kekinizi ıslatmak için sos tenceresinde süt, şeker ve kakaoyu karıştırın ve kaynatmadan ılık hale gelince ocaktan alın.

Kekinizi kalıptan ters çevirerek servis tabağına alın ve hazırladığınız karışımla ıslatın.

Kremayı da üzerine yayın.

Birkaç saat buzdolabında dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

Dilerseniz üzerini de ceviz veya Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

 

False