GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta ballı Mahmudiye tarifi ve malzemeleri || Ballı Mahmudiye yemeği nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta ballı Mahmudiye tarifi ve malzemeleri || Ballı Mahmudiye yemeği nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Gelinim Mutfakta ballı Mahmudiye tarifi ve malzemeleri || Ballı Mahmudiye yemeği nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Gelinim Mutfakta ballı Mahmudiye tarifi günün aranan yemekleri arasında yer alıyor. Akşam yemeği için hazırlıklara başlayan ekran başındaki izleyiciler ballı Mahmudiye yemeği için araştırmalara hız kazandırdı. Peki, ballı Mahmudiye yemeği nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, Gelinim Mutfakta ballı mahmudiye tarifi ve malzemeleri

Adını Sultan Mahmud'dan alan, Osmanlı mutfağına ait ballı mahmudiye yemeği sofralarınıza geliyor. Tavuk eti ve meyvelerin eşsiz birleşimiyle ortaya çıkan bu yemeye bayılacaksınız. Osmanlı Mutfağı severlere, işte ballı mahmudiye tarifi ve malzemeleri

BALLI MAHMUDİYE TARİFİ MALZEMELERİ

500 gram kemikli tavuk but
500 gram tavuk göğsü
1 adet orta boy soğan
1 çay bardağı bal
12 adet kuru kayısı
100 gram badem
50 gram kuru üzüm
1 yemek kaşığı tereyağı (İsteğe bağlı olarak sıvı yağ da kullanılabilir)
1 adet limon
1 çay kaşığı tarçın
Yarım litre tavuk suyu
5-6 dal dereotu veya maydanoz
1 yemek kaşığı tuz

BALLI MAHMUDİYE NASIL YAPILIR?

But ve tavuk göğsünü üstüne biraz tuz ekleyerek bol suyla haşlayın.

Haşladığınız suyu ayırın.

Tavuk etlerini kemiklerinden temizleyin.

Yağı geniş bir tencereye alın ve eritin.

Haşlanmış tavuk parçalarını ekleyip pembeleşene kadar hafifçe kızartın.

Soğanları küp küp doğrayıp tencereye ilave edin, birkaç dakika daha kavurun.

Bademleri 10 dakika ılık suda beklettikten sonra soyun ve tencereye ekleyin.

Hafif pembeleştikten sonra üzerine bal, üzüm, kuru kayısı, tarçın, tuz, 1 limonun suyu ve yarım litre tavuk suyunu ekleyin.

Tencerenin kapağı kapalı olarak, kısık ateşte 30 dakika pişirin.

İnce kıyılmış dereotu veya maydanozla süsleyerek servis yapın.

False