GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta ağlayan pasta tarifi: Akışkan çikolata sosuyla ağlayan pasta nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta ağlayan pasta tarifi: Akışkan çikolata sosuyla ağlayan pasta nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta ağlayan pasta tarifi: Akışkan çikolata sosuyla ağlayan pasta nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Akışkan çikolatası ve ıslak kekiyle ağlayan pasta çay saatlerinize eşlik edecek en lezzetli tatlılardan biridir. Misafirlerinizin parmaklarını yiyecek lezzette bir ağlayan pasta yapmak için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır. Peki, ağlayan pasta nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte ağlayan pasta tarifi ve püf noktaları...

Ağlayan pasta kakaolu, çikolata soslu, Türk kahveli çeşitleriyle farklı malzemelerle hazırlanabilir. Ayrıca ağlayan pasta süslemeleri de aynı zamanda çilek, muz gibi meyvelerle çeşitlendirilebilir. Ağlayan pastanızı daha da lezzetlendirmek isterseniz kaliteli birinci sınıf bitter çikolata kullanabilirsiniz. Kekin yapımında orijinal vanillin özütü kullanabilirsiniz. Kremasının hazırlanmasında kaliteli doğal tereyağı tercih edebilirsiniz. İşte, ağlayan pasta nasıl yapılır merak edenlere, püf noktaları ile birlikte ağlayan pasta tarifi ve malzemeleri...

AĞLAYAN PASTA MALZEMELERİ

4 adet büyük boy yumurta

1 su bardağı toz seker

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

3 yemek kaşığı tepeleme kakao

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 fiske tuz

2-2.5 su bardağı un

Üzeri için:

1 su bardağı süt

2 paket krem şanti

1 paket bitter çikolatalı hazır sos

1 litre süt

AĞLAYAN PASTA NASIL YAPILIR?

Öncelikle yumurtaların beyazını ve sarısını iki ayrı çırpma kabına ayırın. Yumurta beyazını bir fiske tuz ilavesi ile kar haline gelene kadar mikser yardımı ile çırpın.

Ardından yumurta sarılarını toz şeker ilavesi ile köpük köpük olana kadar çırpın ve sıvıları ilave edin. Kısa bir süre daha çırpın. Ardından eleyerek un, kabartma tozu, kakao ve vanilyasını ilave edip tekrar karıştırın.

Kar haline getirdiğiniz yumurta akını bu karışıma ilave edip, bir spatula yardımı ile alttan üste doğru hep aynı yönde yumurta köpüğünü çok söndürmeden karıştırın. Son olarak yağlanmış tepsiye dökün ve ısıtılmış fırında 170 derecede iyice pişirin.

Pişen kek biraz ılınınca üzerine bir su bardağı sütü eşit olarak gezdirin. Ardından hazırladığınız kremşantiyi sürün. Bir süre dolapta dinlendirin.

Son olarak bitter çikolatalı sosu pişirin ve biraz soğuduktan sonra kekin üzerine eşit bir şekilde yayın. Dolapta en az iki saat dinlendirip arzu edilen şekilde süsleyip servise sunabilirsiniz.

AĞLAYAN PASTA PÜF NOKTALARI

Ağlayan pastanın kekini hazırlarken tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Bu sebeple yumurta, süt gibi kek malzemelerini en az 20 dakika önceden buzdolabından çıkarın.

Ağlayan pastanın kekini yaparken önce yumurtayı çırpın ve içine bir kaç damla limon suyu sıkın. Bu şekilde kekin içindeki yumurtanın olası kokusunu ortadan kaldırmış olursunuz.

Ağlayan pastanın kekini önceden ısıtılmış fırına sürün. Fırın mutlaka önceden ısıtılmış olmalıdır.Ağlayan pastanın keki fırında pişerken fırın ilk 20-30 dakikalık sürede asla açılmamalıdır. Bu süreden önce fırının kapağını açarsanız kekiniz kabarmayacaktır ve çökecektir.

Ağlayan pastanın keki piştikten sonra fırın kabından hemen çıkartmayın. Biraz soğumasını bekleyin kalıptan öyle çıkartın.

Ağlayan pastanın krem şantisini sürdükten sonra üzerine dökeceğiniz çikolata sosunun asla sıcak olmaması gerekir. Sıcak ya da ılık bir çikolata sos alttaki krem şanti katmanının erimesine neden olacaktır.

Eğer çok acele bir şekilde ağlayan pasta hazırlamak zorunda kalırsanız hazır satılan çikolata sosunu kullanabilirsiniz. Bu durumda hazır satılan kekler ve hazır paket krem şantiler de çözüm olarak düşünülebilir.

 

False