Karla besliyorlar! Tanesini ise...
Ülkenin en önemli kaz üretim noktalarından Sarıkamış ilçesinde kar yağışının ardından kaz çiftliklerinde hummalı çalışma yürütülüyor. İlçe merkezi ve köylerinde yetiştirilen kazlar, kesildikten sonra kış sofraları için tuzlanıp kurutulmaya bırakılıyor.
Lezzetiyle her kesimin ilgisini çeken kazlar, talep üzerine kargoyla ülkenin birçok noktasına gönderiliyor.
"İlçemize yağan karın ardından kazlarımız kar yedi. Kars kazı, kar yediği için lezzetli oluyor. Nisan ayında yumurtadan çıkan yavru kazlar, haziran ayına kadar yavaş yavaş büyümeye başlıyor. Kasım, aralık ayına gelince ise kar yedikleri zaman daha güzel ve daha lezzetli oluyorlar. Kar yemediği zaman kaz lezzetli olmuyor. Kazlarımızın kesimine başladık. Kış sofralarımızın vazgeçilmezi kaz etini yerli ve yabancı turistlerin sofralarına sunulmak üzere hazırlıyoruz."
"Türkiye'nin her yerine kargo ile gönderiyoruz. Bölgeden ve ülkemizin her köşesinde gelen bütün talepleri karşılıyoruz. Bizim burada yıllardır süren bir şey var. Kazın içindeki yağın erimesi için ilk yağan karı yedikten sonra kesiyoruz. Malum 4-5 gündür ilçemizde ve yöremizde kar yağıyor. Tuzlama işleminden sonra ayazda kurutularak bu şekilde lezzetine lezzet katılarak kargoyla Türkiye'nin her yerine gönderiyoruz. "Arslan, kazların 180 ile 200 lira aralığında satışa sunulduğunu sözlerine ekledi.