GeriRamazan Tarifleri Evde Ramazan pidesi tarifi: Orijinal Ramazan pidesi yapımı püf noktaları! Puf puf Ramazan pidesi nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Evde Ramazan pidesi tarifi: Orijinal Ramazan pidesi yapımı püf noktaları! Puf puf Ramazan pidesi nasıl yapılır?

Evde Ramazan pidesi tarifi: Orijinal Ramazan pidesi yapımı püf noktaları! Puf puf Ramazan pidesi nasıl yapılır?

İftar sofralarının olmazsa olmazı Ramazan pidesi tarifi fırın kuyruğunda beklemeden, evde hazırlamak isteyenler tarafından merak ediliyor. Yumurtalı, yumurtasız, susamlı susamsız gibi seçenekleriyle pişirilen orijinal Ramazan pidesi, iftar sofralarınızı şenlendirecek. Yumuşak Ramazan pide hamuru olması püf noktaları arasında yer alıyor. Peki, evde Ramazan pidesi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, fırıncı Ramazan pidesi tarifi ve malzemeleri...

Ramazan pidesi tarifi, orucun gelmesiyle araştırılıyor. İftar ve sahur sofralarını süsleyen Ramazan pidesi, susamlı susamsız veya yumurtalı yumurtasız olarak tercih edilebiliyor. Bunun yanı sıra pastane pidesi sevenler de oluyor. İşte, tercihe göre uyarlayabileceğiniz puf puf Ramazan pidesi tarifi

Evde Ramazan pidesi tarifi: Orijinal Ramazan pidesi yapımı püf noktaları Puf puf Ramazan pidesi nasıl yapılır

RAMAZAN PİDESİ TARİFİ MALZEMELERİ

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
6 su bardağı un
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
2 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı su
4 yemek kaşığı sıvı yağ

Evde Ramazan pidesi tarifi: Orijinal Ramazan pidesi yapımı püf noktaları Puf puf Ramazan pidesi nasıl yapılır

FIRINCI RAMAZAN PİDESİ NASIL YAPILIR?

Maya ve toz şekeri ılık suya ekleyip karıştırın. Mayanın canlanması için birkaç dakika bekledikten sonra üzerine sıvı yağı ve sütü ilave edin. Unu ve tuzu da ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene dek 10-15 dakika yoğurun.

Hamurunuz istediğiniz kıvama gelince ikiye ayırın. Hamurların üzerine nemli bir bez örtün ve yarım saat kadar oda sıcaklığında mayalandırın. Yoğurt, yumurta sarısı ve sıvı yağı çırpın.

Fırın tepsinize yağlı kağıt serip hamuru buraya aktarın. Elinizi yağlayıp hamuru kenarlarından çekerek büyütün. Diğer hamura da aynı işlemi yapın.

Hamurlarınızı bu şekilde 15 dakika da tepside mayalandırın. Bu sırada fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Mayalanan pidelerin üstlerini bıçağın ucuyla çizerek baklava deseni verin.

Hazırladığınız yumurtalı yoğurtlu karışımı pidelerinizin üzerine sürün. Son olarak zevkinize göre çörekotu ve susam serpin ve fırınlayın.

Pideleriniz kabarıp kızardığında pişmiş demektir. Fırından alıp ilk sıcağı çıktıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Evde Ramazan pidesi tarifi: Orijinal Ramazan pidesi yapımı püf noktaları Puf puf Ramazan pidesi nasıl yapılır

Evde Ramazan Pidesi Tarifi Püf Noktaları

Ramazan pidesi hamurunun parlak olabilmesi için üzerinin nemli olması gerekir. Üzerine yumurta sürüldükten sonra çatalla tırnak çizikleri atın ve buharda pişmeye bırakın.

Ramazan pidesinin geç bayatlaması için yüksek glutenli un kullanmak gerekir.

Pidenin nemlenmemesi ve kurumaması için sıcakken önce fırın kağıdına sonra beze sarın.

Evde Ramazan pidesi tarifi: Orijinal Ramazan pidesi yapımı püf noktaları Puf puf Ramazan pidesi nasıl yapılır

Pastane Pidesi Tarifi Malzemeleri

1 Kg un

70 Gram Sıvı Yağ

70 Gram Margarin

50 Gram Toz Şeker

50 Gram Yaş Maya

20 Gram Tuz

1 Adet Yumurta

600 ml Su

Pastane Pidesi Nasıl Yapılır?

Öncelikle bütün malzemeleri karıştırma kabına alın ve yoğurun.

5 ayrı bezeye bölün ve 15 dakika dinlendirin.

Bezelere çok ince olmayacak şekilde pide şekli verin

Üzerini örtün ve 15-20 dakika daha dinlendirin.

180 derecede 15-20 dakika pişirin.

 

False