GeriMeze Tarifleri Fava tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fava tarifi

Fava tarifi

Hazırlanması çok kısa süren ve lezzetiyle sevdiklerinizi büyüleyebileceğiniz güzel bir meze.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı kuru bakla
  • 2 adet soğan
  • 3/4 bardak zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 adet limon
  • 10 tane zeytin
  • 1 avuç dereotu
  • Tuz

Fava tarifi Nasıl yapılır?

Baklayı ayıklayıp yıkayın ve akşamdan ıslatın.

İnce doğranmış soğanı, zeytinyağında hafifçe kavurun. İçine suyu süzülmüş baklaları, şekeri ve tuzunu koyun. 3-4 bardak su ekleyip kısık ateşte pişirin.

Kaşık yardımı ile tel süzgeçte ezerek geçirerek dikdörtgen tencereye alın. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Limon dilimleri, zeytin ve bol dereotu ile süsleyin.