Son Güncelleme:
Fava tarifi
Hazırlanması çok kısa süren ve lezzetiyle sevdiklerinizi büyüleyebileceğiniz güzel bir meze.
Yapımı için malzemeler
- 2 su bardağı kuru bakla
- 2 adet soğan
- 3/4 bardak zeytinyağı
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 adet limon
- 10 tane zeytin
- 1 avuç dereotu
- Tuz
Fava tarifi Nasıl yapılır?
Baklayı ayıklayıp yıkayın ve akşamdan ıslatın.
İnce doğranmış soğanı, zeytinyağında hafifçe kavurun. İçine suyu süzülmüş baklaları, şekeri ve tuzunu koyun. 3-4 bardak su ekleyip kısık ateşte pişirin.
Kaşık yardımı ile tel süzgeçte ezerek geçirerek dikdörtgen tencereye alın. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Limon dilimleri, zeytin ve bol dereotu ile süsleyin.