GeriMutfak Tüyoları Et nasıl marine edilir? Kurbanlık et marinesi püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Et nasıl marine edilir? Kurbanlık et marinesi püf noktaları

Et nasıl marine edilir? Kurbanlık et marinesi püf noktaları

Et yemekleri Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Ancak özellikle söz konusu kurban eti ise marinesi ayrıca önem taşır. Normalde sertliğiyle bilinen kurban eti marine edildiğinde lokum gibi pişebilir. Peki, et nasıl marine edilir? İşte, kurban eti marinesi püf noktaları...

Kurban Bayramı yaklaşırken, kurban eti pişirmenin püf noktaları araştırılmaya devam ediyor. Çünkü özellikle kurban etini pişirmeden önce marine edip dinlendirmek, yemeğin lezzetini ve dokusunu doğrudan etkiliyor. Pişirmeden önce iyi bir şekilde marine etmek çok önemlidir. Etin marinesi için pratik malzemelerden yararlanabilirsiniz.

ET NASIL MARİNE EDİLİR?

Öncelikle marine malzemelerini hazırlayın. Bunun için; süt, yoğurt, zeytinyağı, kekik, sirke, sarımsak, salça, tuz ve karabiber gerekmektedir. Bu malzemeleri iyice karıştırarak harika bir sos elde edilmektedir. Bu malzemelerin miktarını yapacağınız bifteğe göre ayarlayabilirsiniz.

Süt ile hazırlanan sosun içerisine biftekler atılır ve iyice harmanlanır. Marine edilen bifteklerin üzeri kapatılarak en az 2 saat ve en fazla 24 saat bekletilir. Marine işlemi sonrasında dinlenen biftekler pişmeye hazırdır.

Et nasıl marine edilir Kurbanlık et marinesi püf noktaları

SALÇALI ET MARİNESİ

Eti marine etmek için salça ve çeşitli baharatlar kullanabilirsiniz. Bunun için sıvı yağ, salça, tuz, pul biber, arpacık soğan, sarımsak ve karabiber karıştırılarak hazırlanmalıdır. İyice karışan bu malzemeler içerisine biftekleri ekleyin ve harmanlayın.

Marine edilmiş olan biftekleri en az 2 saat buzdolabında dinlendirin.

Ayrıca bifteği marine ederken zevkinize göre çeşitli baharatlar kullanabilirsiniz. Hardal, zerdaçal, köri, kimyon ve toz kırmızı biber gibi baharat çeşitleri biftek için oldukça ideal baharatlar olarak bilinmektedir.

Et nasıl marine edilir Kurbanlık et marinesi püf noktaları

KURBANLIK ET MARİNESİNİN PÜF NOKTALARI

Etin birçok marine edilme şekli bulunmaktadır. Bazıları bifteği daha sade bir şekilde marine etmeyi tercih ederler. Ancak bifteğin daha yumuşak ve daha lezzetli olması için süt ile marine edilmesi gerekmektedir. Süt ile marine edilen bifteğin tadını kesinlikle çok beğeneceksiniz.

Marine edilmiş olan etleri en az 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın. Vaktiniz varsa eğer bu süreyi arttırmanız yararlı olacaktır. Marine edilmiş olan biftek 24 saat dinlenirse eğer daha lezzetli olur.

Etleri marine ettikten sonra mutlaka üzerini streç filmle sarın ya da buz dolabı poşetine yerleştirip ağzını sıkıca kapatın. Aksi halde marine etleriniz kuruyabilir.

False