GeriKahvaltılık Tarifleri Erik marmelatı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Erik marmelatı tarifi

Erik marmelatı tarifi

Erik marmelatı rengi ve mayhoş tadıyla kahvaltı için nefis bir seçenek. Bu güzel lezzeti kahvaltı da tercih edebileceğiniz gibi tatlılarınıza sos olarak da ekleyebilirsiniz. Peki erik marmelatı nasıl yapılır? İşte sofranıza renk ve lezzet katacak erik marmelatı tarifi... Şimdiden afiyet olsun

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram mürdüm eriği
  • 1 su bardağı su
  • 500 gram şeker
  • Çeyrek limonun suyu

Erik marmelatı tarifi Nasıl yapılır?

Erikleri güzelce yıkayıp ikiye bölün.

Daha sonra bir tencere alıp üzerine şekeri ilave edin.

Ardından 1 su bardağı sıcak suyunu da ekleyin ve kısık ateşte kaynatın.

Ocaktan alıp kevgirden geçirin ve cam kavanozlara doldurun.

 Afiyet olsun...