ORTA ZORLUKTA

Elmalı ve mayonezli patates salatası tarifi

Elmalı ve mayonezli patates salatası tarifi

Yeni tatlar denemekten hoşlananların kolayca hazırlayabileceği bir tarif!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 adet yeşil elma
  • Yarım demet dereotu
  • 1 orta boy soğan (kırmızı soğan da olabilir)
  • 1 tutam toz şeker
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 adet salatalık turşusu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 800 gram patates
  • Karabiber
  • Tuz
  • Süslemek için kabak çekirdeği içi

Hazırlanışı

Patatesleri yıkayıp tencereye koyun. Üstlerini örtüp bir parmak geçecek kadar su ekleyin. Orta ateş üstünde kaynamaya alın. İlk fokurtu geldiğinde ateşi kısın, yaklaşık 15-20 dakika sonra pişecekler. Kürdan batırarak içlerinin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Patatesler haşlandığında tenceredeki suyu dökün. 5 dakika kadar ılınmasını beklediğiniz patateslerin kabuklarını soyun.

Dereotunu yıkayıp fazla suyunu süzdükten sonra ince ince kıyın ve bir kaseye alın. Yoğurdu, mayonezi, sirkeyi, şekeri, damak tadınıza uygun miktardaki karabiber ve tuzu ilave edin. Turşunun da salataya tuz tadı vereceğini unutmayın. Tüm malzemeyi harmanlayın.

Soğanı küçük küpler halinde kesin. Az tuz dökerek ovun ve yıkayıp suyunu sıkın. Salatalık turşularını boylamasına dörde bölün, sonra da enine ince dilimler halinde kesin. Elmanın kabuklarını soyup çekirdekli bölümlerini çıkarın. Salatalık turşularıyla aynı boyda parçalara ayırın. Patatesleri de fındık-ceviz arası bir boyda küp küp kesin.

Tüm malzemeyi ve sosu geniş bir kasede karıştırın. Patateslere zarar vermeyecek şekilde yavaş yavaş harmanlayın.

Kabak çekirdeklerini yapışmaz tavaya alın. Orta ateş üstünde kokuları çıkana kadar yaklaşık 2-3 dakika kavurun. Elmalı patates salatasını servis tabağına alın. Üzerine kavrulmuş kabak çekirdeklerini serpiştirin.



pratik yemek tarifleri patates salatası salata tarifleri

Lezizz Öneriler