GeriMutfak Tüyoları Elma sirkesi ile turşu yapılır mı? Turşu yapımında hangi sirke kullanılır? Karışık turşu yapımının püf noktaları...
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Elma sirkesi ile turşu yapılır mı? Turşu yapımında hangi sirke kullanılır? Karışık turşu yapımının püf noktaları...

Elma sirkesi ile turşu yapılır mı? Turşu yapımında hangi sirke kullanılır? Karışık turşu yapımının püf noktaları...

Elma sirkesi ile turşu kurulup kurulamayacağı merak edilen konlardan biri. Turşu da kullanılan malzemeye göre sirke kullanımı da farklılık gösterebiliyor. Genellikle de turşu yapımında üzüm veya limon sirkesi tercih ediliyor. Peki elma sirkesi ile turşu yapılır mı? Turşu yapımında hangi sirke kullanılır? İşte ayrıntılar...

Turşu, yemeklerin olmazsa olmazı. Kış aylarında pek çok yemeğin yanına da çok yakışıyor. Ancak kurulurken kullanılan sirke farklık gösterebiliyor. Peki turşu yapımında elma sirkesi kullanılır mı? İşte ayrıntılar...

ELMA SİRKESİ İLE TURŞU YAPILIR MI?

Turşu yapımında genellikle üzüm sirkesi tercih ediliyor. Ancak elma sirkesi de tercih edilebilir. Ancak kullanılan miktara dikkat etmekte fayda var.

KARIŞIK TURŞU TARİFİ

MALZEMELER:

1 kilogram kornişon salatalık
Yarım beyaz lahana
500 gram biber
2 adet havuç
2 adet kapya biber
1 kilogram yeşil domates
3 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı limon tuzu
4 su bardağı sirke
1 silme yemek kaşığı tuz

KARIŞIK TURŞU NASIL YAPILIR?

Güzelce yıkayıp varsa ezik yerlerini ayıkladığınız sebzeleri genişçe bir kaba alın.

Domates, lahana, havuç, kırmızı biber ve yeşil biberi iri iri doğrayın. Salatalıkları gerekirse dilimleyin.

Sarımsakları soyup irice doğrayarak diğer sebzelerin üzerine yerleştirin.

Kaba malzemelerin üzerini geçecek kadar su doldurup 2 su bardağı da sirke ekleyin.

Sebzelerinizi sirkeli suda en az 1 saat bekletin.

Bu esnada kavanozlarınızı iyice temizleyip dezenfekte edin.

Sebzeleri sirkeli sudan alıp kavanoza sıkıca yerleştirin.

2 su bardağı sirke, 4 su bardağı su ve tuzu karıştırıp turşu suyunu hazırlayın.

Kavanozda kalan boşluğu bu suyla doldurun.

En üste maydanozları yerleştirip limon tuzunu da ekleyin ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın.

Kavanozlarını güneş görmeyen bir yere alıp 3 hafta kadar bekletin.

Bu sürenin sonunda turşunuz yenebilir hale gelecektir.

Afiyet olsun...

False