GeriMutfak Tüyoları Diyarbakır usulü ciğer şiş tarifi: En iyi ciğer kebabı nasıl yapılır, baharat ne atılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Diyarbakır usulü ciğer şiş tarifi: En iyi ciğer kebabı nasıl yapılır, baharat ne atılır?

Diyarbakır usulü ciğer şiş tarifi: En iyi ciğer kebabı nasıl yapılır, baharat ne atılır?

Diyarbakır gibi illerimizde kahvaltıda tüketilen ciğer şiş tarifi Masterchef ile birlikte sofralarıma konuk oluyor. Baharatlarıyla ve kuyruk yağıyla soğan eşliğinde pişirilen ciğer şiş evde de hazırlanabilir. Peki, Diyarbakır usulü ciğer şiş nasıl yapılır? İşte ciğer şiş tarifi ve malzemeleri...

CİĞER ŞİŞ KEBABI MALZEMELERİ

1 kilogram ciğer

300 gram kuyruk yağı

Tuz

Kimyon

Kırmızı toz biber

Kekik

Pul biber

Karabiber (birer çay kaşığı )

Soğan

CİĞER ŞİŞ NASIL YAPILIR?

Ciğeri temizledikten sonra kuşbaşı şeklinde doğrayın. Tuz ve baharatlarla harmanlayın.

Kuyruk yağlarını da aynı şekilde doğrayın. Soğanları dörde bölün.

Malzemeleri şişlere ciğer-yağ-soğan sırasıyla sıkıca dizin. Mangalda çevirerek pişirin.

 

False