GeriHamur İşi Tarifleri Cevizli dutlu kömbe tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cevizli dutlu kömbe tarifi

Cevizli dutlu kömbe tarifi

Doğu Anadolu mutfağında önemli bir yeri olan kömbe birçok versiyonuyla beş çaylarınızı lezzetlendiriyor. Aynı zamanda "Dersim böreği" olarak da bilinen cevizli dutlu kömbe tarifi daha çok Adıyaman ilimizde odun ateşinde hazırlanıyor. Peki, evde kolay el açması kömbe nasıl yapılır? İşte, cevizli dutlu kömbe tarifi detayları...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 7 su bardağı un 
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker

İç harcı için:

  • 150 gr tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 5 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 2 su bardağı çekilmiş kuru dut

Cevizli dutlu kömbe tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını tavaya alın ve eriyince unu ekleyip karıştırarak kavurun.

En son cevizleri ve dutu da ekledikten sonra ocağın altını kapatıp hamuru hazırlamaya başlayın.

Hamuru için; malzemelerin hepsini karıştırıp iyice yoğuruyorun.

Sonra hamuru iki parçaya bölün ve bir parçasını yuvarlak bir borcam ebatlarında açın.

Üzerine un serpin ve bir tarafı diğer tarafın üzerine yarım daire şeklinde kapatın.

Üzerine tekrar un serpin ve bir kat daha aynı işlemi yaparak dairenin 1/4’ü şeklini almasını sağlayın.

Bu şekli önceden yağladığınız tepsiye yerleştirip açın.

Hamurun üzerine kavrulmul unu ekleyerek yayın.

Diğer hamuru da aynı işlemlerden geçirdikten sonra açarak unlu karışımın üzerine yayarak serin.

Kömbenin üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun...